Slušaj Budu i glasaj za Budu!

18_04_2014 / 12:37h  |  Autor: I.Z.
Slušaj Budu i glasaj za Budu!

Gotovo svi mediji bruje o njemu i njegovu naumu da skupi dovoljno glasova i otplovi na ekspediciju preko Atlantika – i ti možeš svaki dan dati svoj glas, a večeras i čuti njegov glas u razgovoru u našoj emisiji na Radio Splitu ;)

Gotovo svi mediji bruje o njemu i njegovu naumu da skupi dovoljno glasova i otplovi na ekspediciju preko Atlantika – i ti možeš svaki dan dati svoj glas! On je Stjepan Budimir, student diplomskog studija Biologije i ekologije mora u Splitu, a u fokusu je njegova znanstvenog djelovanja plastični otpad u moru.

Valovi, sunce i vjetar plutajuću plastiku sitne u plastične čestice manje od pola centimetra, takozvanu mikroplastiku, koja završava u probavnom sustavu riba, često na taj način unoseći i toksične tvari u morske organizme. U Hrvatskoj se malo zna o mikroplastici pa je svaki znanstveni rad na tom području dobrodošao.

Da bi se međunarodnoj ekspediciji od Bermuda do Islanda pridružio i ovaj mladi Hrvat, trebat će ili platiti 8 500 dolara ili pobijediti u video natjecanju. Otiđi na link, pritisni like za 5gyre pa Vote iznad videa.

Prati Budu i na Fejsu ,a večeras ga nakon 19 sati slušaj u Info zoni na radiju u programu Radija Split!