Šibenčanima novi Savjet mladih

12_09_2014 / 15:41h  |  Autor: Sanja Šušak  |  Foto: Rene, arhiv
Šibenčanima novi Savjet mladih

– Prethodni saziv Savjeta mladih nije mogao raspravljati o pitanjima koja se tiču mladih u gradu Šibeniku jer osim prve konstituirajuće sjednice, ni na jednoj sljedećoj nije postojao kvorum – rekla nam je Zvonimira Bralić iz Šibenske udruge mladih.

Gradsko vijeće Grada Šibenika na desetoj je ovogodišnjoj sjednici 27. kolovoza odabralo devet članova Savjeta mladih Grada Šibenika postupkom tajnog glasovanja. Vijećnici Gradskoga vijeća su najveći broj glasova dali Zvonimiri Bralić i njenoj zamjenici Maji Šintić, članicama šibenske udruge mladih – Š.U.M.
Tako će se sljedeće tri godine za poboljšanje društvenog položaja mladih zalagati Zvonimira Bralić, Vinko Sutlović, Matija Blaće, Mirjana Gović, Marija Makarin, Vinko Palinić, Marin Goreta, Stella Rak i Ante Mijat. Njihovi zamjenici su: Maja Šintić, Marija Grbelja, Andrea Dujić, Ante Vrcić, Ivan Mrčela, Ivo Grgić, Krešo Kljaić, Mario Zoričić i Niko Đaković.

Konstituirajućoj sjednici Savjeta prisustvovalo je svih devet članova koji su među sobom birali predsjednika i potpredsjednika. Vodstvo Savjeta mladih Grada Šibenika i ovoga puta ostaje u stranačkim rukama – nakon dvogodišnjeg mandata u kojemu je Savjetom mladih predsjedao Luka Nikpalj iz mladeži SDP-a, vlast preuzima članica iz mladeži HDZ-a Stella Rak, dok potpredsjednik Vinko Palinić stiže iz redova HSP-a dr. Ante Starčevića.

Zvonimiru smo pitali za komentar na rad prethodnog saziva Savjeta mladih. – Prethodni Savjet mladih nije mogao raspravljati o pitanjima koja se tiču mladih u gradu Šibeniku jer osim prve konstituirajuće sjednice, ni na jednoj sljedećoj nije bio prisutan dovoljan broj članova, tj. nije postojao kvorum. Još manje su se mogli donositi zaključci i predlagati rješenja. Program rada koji je donesen, nažalost, nije realiziran – otkrila nam je ona.

Sastav Savjeta mladih u ovm mandatu je poprilično šarolik što Zvonimira smatra pozitivnim jer, prema njenim riječima, ukazuje na zainteresiranost različitih skupina mladih za djelovanje. Ova mlada pedagoginja to tumači rastom potreba mladih za aktivnim sudjelovanjem i promjenama u društvu.

Jedan od prvih koraka u radu Savjeta mladih je donošenje plana i programa što će biti tema sljedeće sjednice koja bi trebala biti sazvana kroz desetak dana. – O konkretnom planu još je rano za govoriti, ali svakako postoje vizija i smjernice u kojem pravcu bi se trebale razvijati ideje i aktivnosti Savjeta – završava Zvonimira.