Sa 55 bodova bez školarine

17_07_2012 / 15:41h
Sa 55 bodova bez školarine

Studenti koji ostvare manje od 42 ECTS boda plaćat će puni iznos školarine, dok će studenti koji postignu najmanje 55 ECTS bodova biti oslobođeni plaćanja školarine.

Senat Sveučilišta u Splitu donio je odluku o plaćanju participacije školarine u sljedećim godinama studija za studente koji su prvi put upisali prvu godinu studija akademske godine 2011./2012 ili 2012./2013. Prihvatio je prijedlog Studentskog zbora, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te Rektorskog zbora prema kojem bi studenti koji ostvare manje od 42 ECTS boda plaćali puni iznos školarine, dok bi studenti koji postignu najmanje 55 ECTS bodova bili oslobođeni plaćanja školarine.

Studenti koji postignu između 42 i 55 ECTS bodova plaćali bi 117 kuna u području društvenih i humanističkih znanosti, 133 kune za tehničke te 167 kuna u područjima medicinskih i biomedicinskih znanosti po nepoloženom ECTS bodu.

Također, Senat je potvrdio izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Nenada Kuzmanića (KTF), dr. sc. Šimuna Anđelinovića (SOFZ) , dr. sc. Anke Golemac (PMF), dr. sc. Darka Koračina (PMF) , dr. sc. Nenada Mladinea (FGAG) i dr. sc. Paška Županovića (PMF) .

Senat je dao suglasnost za raspisivanje natječaja Filozofskom fakultetu u Splitu za upis studenata u I. godinu poslijediplomskog doktorskog sveučilišnog studija Humanističke znanosti te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu za upis studenta u I. godinu poslijediplomskog sveučilišnog studija Biofizika.