Mladi, prestanite cmizdriti!

16_08_2012 / 22:56h
Mladi, prestanite cmizdriti!

Vaš vam grad ne duguje dvorane za rekreaciju, a vaši vam roditelji ne duguju zabavu. Svijet vam ne duguje život, ali vi svijetu nešto dugujete. Dugujete svoje vrijeme, energiju i talent.

Savjeti mladima objavljeni 1959. u novozelandskim novinama putem društvenih mreža ponovno su pronašli put do javnosti te izazvali pozornost. Riječ je o savjetima ravnatelja Johna Tapenea koji je citirao suca koji se u obavljanju svog posla često susretao s tinejdžerima, a koliko su kvalitetni te i danas aktualni procijenite sami…

"Moj odgovor je ovo. Idite svojim kućama, kosite travu, perite prozore, učite kuhati, izgradite splav, nađite posao, posjetite bolesne, učite, a kada završite, pročitajte knjigu. Vaš vam grad ne duguje dvorane za rekreaciju, a vaši vam roditelji ne duguju zabavu.

Svijet vam ne duguje život, ali vi svijetu nešto dugujete. Dugujete svoje vrijeme, energiju i talent. Drugim riječima, odrastite, prestanite cmizdriti, izađite iz svijeta mašte i razvijte kičmu. Počnite se ponašati kao odgovorne osobe. Važni ste i potrebni. Ne možete samo sjediti i čekati da netko nekad nešto učini. Nekad je sad i taj netko ste vi!"