Savjet za kolegu

27_10_2015 / 09:30h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Savjet za kolegu / Fb
Savjet za kolegu

Facebook stranica Savjet za kolegu platforma je za razmjenu informacija o fakultetima, smještaju, hrani i zabavi u hrvatskom gradovima a o njoj je više rekla njezina pokretačica Nikolina Erstić.

Dolazak u novi grad, čak i sama promjena statusa iz učenik u student bez mijenjanja mjesta boravišta, velika je promjena u životu. Pri snalaženju u novim okolnostima studentima bi mogla pomoći Facebook stranica Savjet za kolegu, platforma za razmjenu informacija o fakultetima, smještaju, hrani i zabavi u hrvatskom gradovima koju je pokrenula Nikolina Erstić, predsjednica Studentske udruge Pula, apsolventica na smjeru Predškolski odgoj na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
- S obzirom na to da me izrazito zanima digitalni marketing a posebice društvene mreže, došla sam na ideju da osmislim projekt koji će pomoći studentima (posebice brucošima) a na kojem ujedno mogu sudjelovati svi, na jednostavan način – kaže Nikolina i dodaje da mladi danas najviše vremena provode na društvenim mrežama, te se iz toga razloga odlučila na Facebook stranicu koju je samostalno izradila, od ideje do vizualnog identiteta, i samostalno je vodi.

Količina informacija koja će se naći na stranici ovisi o samim studentima, jer funkcionira po principu komentara – korisnici sami pišu komentare na određene teme u pripadajuće albume, a ako netko ima potrebu za pomoći ili savjetom za koji ne postoji kategorija, može se javiti administratorici porukom.

Budući da sadržaj i kvaliteta stranice ovise o angažmanu samih studenata, promocija je vrlo važan aspekt projekta.
– Do sada sam projekt promovirala tako da sam se javljala udrugama, organizacijama i ostalim stranicama kojima su publika studenti da ukoliko su u mogućnosti podijele stranicu i pozovu svoje fanove. Ukoliko budemo u mogućnosti, uložit ćemo u Facebook oglase kako bi stranica bila vidljivija što većem broju studenata – kaže Nikolina.