Sajam stipendija u Zadru

04_05_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Tražim stipendiju
Sajam stipendija u Zadru

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 16. svibnja 2017. od 11 do 17 sati u Zadru. Na Sajmu će biti predstavljen velik broj dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije.

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju prvi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Dalmaciji. Prvi po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru održat će se 16. svibnja 2017. od 11 do 17 sati u prostoru Arsenala.

Na Sajmu će se predstaviti stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji Sajma u Zadru moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i obrazovne programe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na Sajmu će biti predstavljen velik broj dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije. „Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.“, objašnjava mr. sc. Ninoslav Šćukanec.

U Zadru će se predstaviti i veleposlanstva te inozemni kulturni centri, nevladine udruge, zaklade i tvrtke. Na Sajmu će sudjelovati više od 25 izlagača iz Hrvatske i čak 8 zemalja Europe i Sjeverne Amerike: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Italija, Švicarska, Slovenija te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske. Uz izlagače, u periodu od 11.00 do 17.00 sati, u prostoru Arsenala, posjetitelje očekuju i razna korisna predavanja, radionice, nagradne igre i ostali zanimljivi sadržaji. Nakon Sajma u Zadru, uslijedit će i tradicionalni Sajmovi u Zagrebu i Rijeci u listopadu 2017. godine.

Više informacija o Sajmu možete pronaći na web stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.