Rovinj Photodays

15_01_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Jakob Owens
Rovinj Photodays

Rovinj Photodays, jedan od najvećih festivala fotografije Jugoistočne Europe, traži sudionike za svoje jedanaesto izdanje. Natječaj je otvoren za profesionalne fotografe, studente akademija likovnih i ostalih vizualnih umjetnosti, predstavnike fotografske struke. Rok za prijavu je 31. siječnja.

Rovinj Photodays, jedan od najvećih festivala fotografije Jugoistočne Europe, traži sudionike za svoje jedanaesto izdanje.

Natječaj je otvoren za profesionalne fotografe, studente akademija likovnih i ostalih vizualnih umjetnosti, predstavnike fotografske struke. Dobnih ograničenja nema.

Prijaviti se može u sedam službenih kategorija (arhitektura, moda, pejzaž, portret, akt/tijelo, dokumentarna fotografija, dokumentarna fotografija, umjetnički koncept). Pojedinac se može prijaviti u jednoj ili više kategorija s fotografijama nastalima 2017. godine. Kategorija "Umjetnički koncept" nema ograničenja na datum nastanka fotografije.

Odabrane fotografije i troje nominiranih autora iz svake kategorije svake godine se predstavljaju u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Sveukupni pobjednik Festivala osvaja i samostalnu izložbu na danima Photodaysa u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u jesenskom terminu.

Pobjednici će biti proglašeni u sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays, koja će se održati od 4. do 6. svibnja.

Laureati dobivaju službenu statuu "Kadar", gostovanje u Rovinju na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Rok za prijavu: 31. siječnja.

Više informacija o natječaju na photodays-rovinj.com.