Rekonstrukcija suda

08_01_2007
Rekonstrukcija suda

Ili samo rošada kancelarija. Ja bi se nažalost složija sa ovon potonjom pretpostavkom. Nama pravda nije samo slipa nego redovito pije kavu, ćakula, loče, a i muče je neki osnovni ljudski stavovi tipa: guranje prsta u čmar je rukovanje…

Ili samo rošada kancelarija. Ja bi se nažalost složija sa ovon potonjom pretpostavkom. Jer tako se stvari rade ovdi u RH. Kad se naiđe na pritisak jačega (javnosti u rijetkim slučajevima ili EU u ulozi đorđa novkovića na audiciji stori superponirane evrope- naive talents) izabere se brzi odgovor za «temeljito» rješavanje problema.



Cilo vrime slušamo rang liste raznih organizacija di smo po korupciji iza rumunjske i zimbabwea pa se ka zamislimo da bi tribali malo osvitlat obraz i napravit koji potez za popravit pokvareno. A sad je u svitu popularna tema smrtna kazna. Novine i ostali mediji se ponavljaju ka papagaji kako je svit zgrožen (fakat zgrožen) snimkama pogubljenja čike huseina (pa bi smrtnu kaznu mogli stavit pa ukinit da pokažemo svitu da smo super liberalni). Ma ko je bija zgrožen. Kad ti božićno vrime obiteljskog okupljanja puste Spašavanje vojnika Ryana. U osam nula pet zajedno sa dičicom ste mogli vidit kako mitraljez kosi cilu barku glupih Amera. Jedino je Tom Hanks osta živ. Nisu mu platili des miljuna dolara da odman pogine. Glave se raspadaju, jetre prskaju, krv šiba ka svima nam draga bajamontuša. Je, kad san vidija sidog diktatora kako beštima odma su me prošli trnci. Nisan moga 2 dana spavat. To što ga je fašističko-kapitalistička smrdljiva pokvarena gamad američka dala pogubit na Kurban bajram(i pustila snimku na netu) da bi potpuno ponizili i razbisnili muslimane, to je druga stvar. I onda se čude što neki lik predviđa nuklearni napad na Ameriku 2007. Moja je prognoza da će na sanset bulevaru bit malo toplije pa preporučam da se zadržite na evroaziji.



Ako bi ipak tili malo dublje zafrižat u naš nam dragi sud to bi tribali na svoju ruku. To van je ka kod žena. Neće van dat kad tražite-možda do druge, treće baze al van je to ka juva bez pečenja il kako je jedan momak iz susjedne nam države reka-ko kafa bez rakije . Mora doć samo od sebe po svojim tradicionalnim, kulturološkim, moralnim i socijalnim uvjerenjima i normama (govorin o sudu perveznjaci jedni). Jer nama pravda nije samo slipa nego redovito pije kavu, ćakula, loče, a i muče je neki osnovi ljudski stavovi tipa: guranje prsta u čmar je rukovanje, incestuozne pedofile triba puštat na uvjetnu, višestruki ubojice mogu ić doma za vikend, a osuđeni ubojica može bit nogon-metni menađer.

napisao / foto: Miljenko