Reinkarnacija na šalterima

28_07_2014 / 13:53h  |  Autor: Alisa iza ogledala
Reinkarnacija na šalterima

- Postojanje reinkarnacije glavni je razlog što rodni list pri svakom približavanju šalteru ne smije biti stariji od 6 mjeseci; realne su šanse da ste se u posljednjih šest mjeseci rodili ponovno - rekla je službenica Marica Š. (47).

Potvrda o postojanju reinkarnacije odjeknula je širom Hrvatske nakon konferencije za novinare koju je održala Vjerska zajednica šalterskih službenika. Time ne samo da je čitav suvremeni pogled na svijet doveden u pitanje, nego je i konačno objašnjen višegodišnji misterij potrebe za rodnim listom koji ne smije biti stariji od šest mjeseci.
- Postojanje reinkarnacije glavni je razlog što rodni list pri svakom približavanju šalteru ne smije biti stariji od 6 mjeseci; realne su šanse da ste se u posljednjih šest mjeseci rodili ponovno, i to na drugom mjestu - rekla je službenica Marica Š. (47) u pauzi između cigarete, kave i toplog sendviča (radnih se navika teško riješiti čak i tijekom konferencije za novinare).

Dok je Marica umjerenija, neki njezini ekstremniji kolege čak traže rodni list ne stariji od tri mjeseca, ne bi li svakoj reinkarnaciji ušli u trag i time osigurali točnost svih podataka. - Fala bogu na ovako revnoj birokraciji. Meni se, evo, dogodilo da san prvo bija rođen u Omišu i, da me prošli tjedan nisu tri puta vraćali s HZZO-a zbog rodnog lista koji sam izvadija 2013., ne bi ni zna da san se u međuvremenu opet rodija u Rijeci - nahvalio je sustav umirovljenik I. Z., 84 te, kako se pokazalo, istovremeno I. Z., četveromjesečna riječka beba).

Ovo veliko otkriće moglo bi ujedno izazvati pravi val znanstvenih proboja a potvrđuju to i iz Instituta za rub znanosti, gdje već istražuju povezanost domovnica (koje također ne smiju biti starije od šest mjeseci) s mogućnošću teleportacije. Podršku im daju i neki povjesničari upozoravajući na trend prema kojem države u suvremeno doba nastaju i nestaju tolikom brzinom da se zapravo nikad ne zna koje će se državljanstvo u određenom trenutku dokazati.