Reci što misliš

18_12_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Glenn Carstens-Peters
Reci što misliš

Nacionalna radna skupina za strukturirani dijalog s mladima poziva mlade između 13 i 30 godina da ispune upitnik i kažu koja područja i pitanja smatraju važnima za sve mlade u Europi. Temeljem ovih odgovora nastat će zajedničke preporuke koje će omogućiti da nova Europska strategija za mlade nastoji riješiti probleme mladih u Hrvatskoj i Europi te da im osigura poticajno okruženje za razvoj i rast.

Od 1. studenog 2017. do veljače 2018. diljem Europe provode se razni oblici konzultacija s mladima u sklopu 6. ciklusa strukturiranog dijaloga. Cilj ovog ciklusa strukturiranog dijaloga jest prikupiti mišljenje mladih o tome što je važno mladima u Europi, kako bi im se kroz izradu nove Europske strategije za mlade osiguralo ono što im je potrebno za kvalitetan budući život u Europi.

S tim ciljem Nacionalna radna skupina za strukturirani dijalog s mladima poziva mlade između 13 i 30 godina da ispune upitnik i kažu koja područja i pitanja smatraju važnima za sve mlade u Europi te na taj način sudjeluju u oblikovanju politika koje ih se tiču.

Temeljem ovih odgovora nastat će zajedničke preporuke koje će omogućiti da nova Europska strategija za mlade nastoji riješiti probleme mladih u Hrvatskoj i Europi te da im osigura poticajno okruženje za razvoj i rast. O problemima i potrebama mladih najbolje znaju upravo oni sami, a o njihovoj budućnosti nikako ne bi trebali odlučivati drugi umjesto ili mimo njih. Stoga ispuni ovaj upitnik, sudjeluj u donošenju odluka te učini nešto za svoju budućnosti već danas. EU te pita jer joj je tvoje mišljenje važno!

Upitnik se može ispuniti na slijedećem linku.