Razglednicom do puta po Europi

03_09_2015 / 14:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Eurodesk / Press
Razglednicom do puta po Europi

Mladi u dobi od 13 do 30 godina pozvani su da kreiraju razglednicu svojeg mjesta i sudjeluju u eurodeskovu natječaju. Rok za prijavu je 4. listopada, a najbolji će osvojiti kartu za vlak InterRail, kojom mogu putovati po Europi.

U okviru kampanje Time to move Eurodesk poziva sve mlade Europljane u dobi od 13 do 30 godina da sudjeluju u natječaju za najbolju razglednicu njihovog mjesta.

Natječaj je otvoren od 2. rujna do 4. listopada i u tom su razdoblju mladi pozvani kreirati i poslati razglednice države u kojoj žive, uz fotografiju napisati prigodni sadržaj i zatim sve poslati na Facebook stranicu natječaja. Posjetitelji Facebook stranice moći će glasati za najbolju razglednicu, a Eurodesk će napraviti finalni odabir dvaju pobjednika, koji će osvojiti kartu za vlak InterRail, koja vrijedi za 22 dana neprekinutog putovanja u Europi. Time to move kampanja je koja će se provoditi od 21. rujna do 4. listopada, a cilj joj je informirati mlade o korisnim izvorima informacija za mlade te o mogućnostima za međunarodnu mobilnost. Sponzor natječaja je InterRail.

Više o natječaju može se pronaći na službenoj stranici.

Što je Eurodesk?

Eurodesk je europska meža u koju je trenutno uključeno više od 1200 stručnjaka za rad s mladima, kojima je cilj podići svijest mladih o mogućnostima za mobilnost koje su im na raspolaganju te potaknuti ih da postanu aktivni građani. Kao potpora programu Erasmus+, Eurodesk osobama koje rade s mladima pruža sveobuhvatne i pravovremene informacije o mogućnostima za mobilnost u svrhu učenja za mlade.