Radionica filmskog scenarija

19_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
Radionica filmskog scenarija

Razvan Radulescu rumunjski je pisac, scenarist i redatelj, te istaknuti europski i svjetski autor. Smatra se idejnim začetnikom rumunjskog novog vala. Iza sebe ima 20-ak scenarističkih radova.

Otvorene su prijave za radionicu scenarija s Razvanom Radulescuom, nagrađivanim rumunjskim piscem, scenaristom i redateljem u organizaciji Udruge Metonimija.
Radionica se u cijelosti odvija na engleskom jeziku a mogu se prijaviti projekti za kratkometražni i dugometražni igrani film, i to u dvije kategorije - početnici i profesionalci.

Radionica će se održati u periodu 9. - 14. prosinca, 2019. u Splitu, prijave za radionicu otvorene su do 2. prosinca, 2019. u 23:59.

Sva pitanja vezana uz poziv na prijavu mogu se uputiti na [email protected] do 30. studenog 2019.

Više detalja i prijavnicu za radionicu možeš naći na facebook stranici Udruge Metonimija.

O mentoru
Pisac, scenarist i redatelj Razvan Radulescu rumunjski je pisac, scenarist i redatelj, te istaknuti europski i svjetski autor. Smatra se idejnim začetnikom rumunjskog novog vala (iako ne prihvaća ovaj međunarodno popularni naziv) zajedno s redateljem Cristijem Puiuom s kojim je snimio sjajne reprezentativne naslove kao što su Smrt gospodina Lazarescua i Roba i lova. Iza sebe ima 20-ak scenarističkih radova, a među najpoznatijima su i berlinski pobjednik Poza djeteta redatelja Calina Petera Netzera, dobitnik Zlatne palme 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana redatelja Cristiana Mungiua, Utorak, nakon Božića redatelja Radua Munteana, kao i njegov redateljski debi Prije svega, Felicia.