Radionica dokumentarnog filma

16_06_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: hulahop.hr
Radionica dokumentarnog filma

U Zlatnim vratima u Splitu, od 26. lipnja do 1. srpnja, će se po drugi put održati radionica Ex Oriente Film posvećena razvoju dokumentarnih filmova. Ulaz je slobodan.

U Zlatnim vratima u Splitu, od 26. lipnja do 1. srpnja, će se po drugi put održati radionica Ex Oriente Film posvećena razvoju dokumentarnih filmova.

Radionicu organizira europski institut za dokumentarni film IDF u suradnji s produkcijskom kućom Hulahop i Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra.

Radionicu, koja će se u periodu od godinu dana održati i u Pragu i Jihlavi, vode glavni mentori i renomirani dokumentaristi Iika Vehkalahti, Mikael Opstrup, Filip Remunda te Ivana Pauerova Miloševičova, a pridružit će im se i niz nagrađivanih poznatih imena europske dokumentaristike koji će polaznike savjetovati kako da što kvalitetnije pripreme, snime i distribuiraju svoje dokumentarne filmove.

Ex Oriente u Splitu ima i program otvoren za javnost i filmske djelatnike koji se sastoji od predavanja, masterclassova i besplatnih filmskih projekcija. Na projekcijama će prisustvovati i njihovi autori koji će filmove predstaviti i ući u otvoreni dijalog s publikom.

Sva će predavanja biti održana na engleskom jeziku, a filmovi prikazani s engleskim titlovima.

Ulaz je slobodan.

Sve informacije možete pronaći na Hulahopovoj web stranici i facebook eventu.