O volonterstvu i invaliditetu

11_05_2012 / 14:10h
O volonterstvu i invaliditetu

Ovog petka u Info zoni na radiju glavne teme će biti 15. Dani volonterskog rada i projekti za mlade osobe s invaliditetom. Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu na radiju - na radiju ili na linku!

Ovog petka u Info zoni na radiju glavne teme će biti 15. Dani volonterskog rada i projekti za mlade osobe s invaliditetom. Denis Marijon iz zagrebačke Udruge Zamisli pričat će kako je izgledalo veliko finale Masterchefa za mlade s invaliditetom koje se održavalo proteklog tjedna u Zadru, kao završni dio projekta Male škole kuhanja. Projekt za cilj ima potaknuti osobe s invaliditetom na samostalno kuhanje i omogućiti razvoj vještine kuhanja kod osoba s različitim oštećenjima.

O 15. Danima volonterskog rada koji će se održati 18. i 19. svibnja pričat će Tanja Radić, suradnica u programu Volonterski centar udruge Mi. Javnosti će se i ove godine predstaviti novine vezane za civilno društvo i volonterstvo kao i postignuća civilnog, ali i javnog i poslovnog sektora, u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i regiji te predstaviti aktivnosti u 2012. godini koja je proglašena Europskom godinom aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

U prilogu EUformiraj se! gostovat će Tea Knez, stručna savjetnicom Centra za unaprjeđenje kvalitete Sveučilišta u Splitu, koja će pričati o projektu Education for Equal Opportunities at Croatian Universities – EduQuality koji se provodi u sklopu programa Tempus . Predstavit će tako i zbirku od osam edukativnih priručnika pod nazivom Studenti s invaliditetom koja je doprinos izjednačavanju pristupa visokom obrazovanju studentima s invaliditetom.

Kao i svakog petka, nakon 19 sati slušaj Info zonu na radiju - na radiju ili na linku!

Prilog EUformiraj se! pripremljen je uz potporu Europske unije u sklopu projekta "Informiraj se i odluči!" financiranog kroz program IPA INFO 2010. Sadržaj emisije odgovornost je Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, te ne odražava nužno gledišta Europske unije." Više informacija o Europskoj uniji potražite na web stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj www.delhrv.ec.europa.eu i na web stranicama Europske komisije www.ec.europa.eu.