Radio na cesti 2019.

29_05_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: KLFM
Radio na cesti 2019.

RADIO NA CESTI počinje turneju u Splitu u subotu 1. lipnja. Tonske probe počet će već oko podne, a koncert bi trebao početi oko 18 sati na platou ispred Doma mladih. Nakon koncerta na otvorenom, događanje se u 23 sata seli u klub Kocka gdje je KLFM Soundsystem zadužen za nastavak večeri.

RADIO NA CESTI počinje turneju u Splitu u subotu 1. lipnja. Tonske probe počet će već oko podne, a koncert bi trebao početi oko 18 sati na platou ispred Doma mladih.

Oko 17 sati počinje sound check i svira se glazba iz terenskog studija. I ove godine očekuje vas raznolik lineup. Na platou Doma mladih rasplesat će vas Juggernaut, Tu za to, Klinika Denisa Kataneca, D.I.L.F. i Porto Morto. Nakon koncerta na otvorenom, događanje se u 23 sata seli u klub Kocka gdje je KLFM Soundsystem zadužen za nastavak večeri. Koncertno događanje je potpuno besplatno, dok je za after u Kocki upad simboličnih 20 kuna donacije za funkcioniranje neprofitnog i community radija KLFM.

KONCERTNI PROGRAM

-> 18.00 -19.00 JUGGERNAUT
Juggernaut je instrumentalni dvojac iz Splita nastao pod utjecajem brzorastuće stoner scene. S materijalom vrijednim albuma, Juggernaut je spreman izaći iz garaže i surfati pustinjskim riffovima upogonjenim balkanskim ritmovima.

-> 19.00 – 20.00 TU ZA TO
Tu za to je kolektiv samoprozvanih glazbenika koji zabavu autentično stvaraju u trenutku, inspirirani publikom umjesto probama. Ne ograničavaju ih tekstovi, tonaliteti, rifovi ni zvukovi pa tako od njih stvarno možete očekivati samo ono neočekivano. Glazbu stvaraju na licu mjesta, a glavna odlika njihove izvedbe je rastavljanje, sastavljanje, premještanje i kombiniranje…

-> 20.00 – 21.00 KLINIKA DENISA KATANECA
Klinika Denisa Kataneca je zagrebački sastav, te najnoviji projekt ultra prolifičnog kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva. Prije otprilike dvije godine Klinika Denisa Kataneca krenula je s radom, a Denisovi tekstovi oplemenjeni su glazbom njegovih prijatelja i kolega. Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe.

-> 21-22 D.I.L.F. (DISCOPATH in Live Formation)
D.I.L.F. je nova koncertna frakcija splitskog Discopatha koja kombinira alter disco i space rock s dva ženska vokala, živi bend i elektroniku. Discopath su osvojili 2. nagradu na Demofestu u Banja Luci, najvećem festivalu novih bendova u regiji, te su bili nagrađeni mnoštvom opreme, a svirali su prije Ramba Amadeusa, londonskog New Young Pony Club, samostalno diljem regije, ali i kao prateći band misterioznog pjevača Jelen Rozgua te niti pet puta u svom gradu. Radi se o konceptu plesne glazbe “sa zapletom” i željom da se udalje od prvotnog smjera benda koji je je tekstualno bio temeljen na humoru, živopisnim likovima i pojavama.

-> 22-23 PORTO MORTO
Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji te su 2015. nastupali na drugom splitskom RADIJU NA CESTI. Tijekom tog razdoblja rade na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji s Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni.

Više informacija na klfm.org.