Radio dramom do nagrade

14_12_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Alex Blăjan
Radio dramom do nagrade

BBC World poziva zainteresirane na Međunarodno natjecanje u pisanju radio drame. Natjecanje je otvoreno za sve koji žive izvan Ujedinjenog kraljevstva. Pobjedničke radio drame će se emitirati putem BBC World Servicea. Rok za prijavu je 31. siječnja 2018.

BBC World poziva zainteresirane na Međunarodno natjecanje u pisanju radio drame (International Radio Playwriting Competition).

Natjecanje je otvoreno za sve starije od 18 godina koji ne žive u Ujedinjenom kraljevstvu. Za prijavu je potrebno napisati scenarij za radio dramu duljine 53 minute sa šest glavnih likova. Osim toga, potrebno je poslati sinopsis od 400 riječi koji će ukratko opisati dramu. Prijavljuje se putem online obrasca kojeg je potrebno ispuniti te priložiti dramu i sinopsis.

Sudionici će se natjecati za tri nagrade. Dvije nagrade za prvo mjesto će osvojiti autor najbolje radio drame kojemu je engleski materinji jezik i onaj kojemu je engleski strani jezik. Obje drame će emitirati BBC World Service. Nagradu Georgi Markov će osvojiti scenarij koji najviše obećava. Pobjednik ove nagrade dobit će priliku otići u London na dva tjedna i raditi sa novinarima BBC Radio Drame i BBC World Servicea.

Rok za prijavu: 31. siječnja 2018.

Više informacija o natjecanju nalazi se na linku.