Radio Dan i Noć

29_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: KLFM
Radio Dan i Noć

Tradicionalni radio Dan & Noć ove godine dovodi glazbenu premijeru u Split — Svemirka, te predavanje o socijalističkoj disko kulturi. Podržite rad radija u zajednici i dobro se zabavite.

Službeni press Svemirka za ovogodišnji album kaže: “Vanilija” je zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, novog derivata synthpop žanra koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Žanr je to koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta. U KLFM digitalnom eteru Svemirko je već davno našao mjesto stoga ih community kolektiv sa zadovoljstvom dovodi u podzemne i betonske zidine radio doma, Kocke. Podršku Svemirku pružiti će radio kolektiv, KLFM Soundsytem.

Kao uvod u Radio Noć u popodnevnim satima, na Umjetničkoj akademiji, u prostorima u Zagrebačkoj ulici, Željko Luketić održat će predavanje o socijalističkoj disko kulturi. Predavanje će se fokusirati na glazbene i dizajnerske aspekte disko kulture u tadašnjem društvenom kontekstu.

Željko Luketić je jedan od najznačajnih kroničara i istraživača disko kulture na ovim prostorima. Autor je i kustos serija izložbi koja se bavi disko kulturom vremena socijalizma. Ko-autor je selekcije, istraživač i autor predgovor izdanja Electronic Jugoton – Synthetic Music From Yugoslavia 1964-1989.

Zajedno sa Lerijem Ahelom pokretač je izdavačke kuće Fox & His Friends (Zagreb/Rijeka) koja se bavi reizdanjima zaboravljenih glazbenih bisera (Gosti iz galaksije, NEP i dr.).

DAN
18:00 > Predavanje: “Socijalistička disco kultura: Društvo, dizajn i glazba”, Željko Luketić, Umjetnička akademija (Zagrebačka 3)

NOĆ
22:00 — 04:00 > Koncert: Svemirko (ZG) + KLFM Soundsystem, Klub Kocka (30kn)

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture RH i u partnerstvu s Umjetničkom akademijom. Autori vizualnog identiteta su Goran Radošević i Ivan Milas.