Računajte na otpor

Računajte na otpor

Splitske aktivistice i aktivisti u suradnji s udrugom Domine i ove godine organiziraju Noćni marš ZA prava žena koji će se održati u četvrtak, 8. ožujka. Marš započinje okupljanjem na Narodnom trgu (Pjaci) ispred stare gradske vijećnice u 18 sati.

Splitske aktivistice i aktivisti u suradnji s udrugom Domine i ove godine pozivaju na Noćni marš ZA prava žena koji će se održati u četvrtak, 8. ožujka, pod geslom: „RAČUNAJTE NA OTPOR!“ – „Sto godina ženskog pokreta u Splitu!“.

Žene Splita prvi puta su se organizirale u Narodnu žensku zadrugu 1918. godine. Ovogodišnji marš posvećen je tim ženama, ali i ženama današnjeg Splita, Hrvatske i Svijeta, koje 8. ožujka izlaze na ulicu i podsjećaju da su svoju slobodu izborile u dugotrajnoj borbi koja još traje. Neplaćeni i potplaćeni rad, nasilje koje postaje sve brutalnije, direktni napadi na ženu kao slobodno biće koje ima jednaka prava kao i muškarci da slobodno odlučuje o svojim izborima i svom životu, podzastupljenost u tijelima političkog i ekonomskog odlučivanja, oglušivanje i nesposobnost vlasti da prepozna, poštuje i osigura zaštitu prava žena, razlozi su da budemo na ulici na Dan žena.

Marš započinje okupljanjem na Narodnom trgu (Pjaci) ispred stare gradske vijećnice u 18 sati, odakle će se krenuti kroz Bosanku, preko Tomislavove i Marmontove, Rive, Hrvojeve, do Peristila, gdje je predviđeno završno događanje.

Više informacija na službenoj Facebook stranici događaja.

Info zona Facebook