Think pink i potrči!

26_09_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Županijska Liga protiv raka – Split
Think pink i potrči!

Dobra volja i želja za iskazivanjem podrške jedini su preduvjeti za sudjelovanje - možeš trčati 5 km ili šetati 2 km, i na taj način doprinijeti podizanju svijesti o bolesti i osnaživanju onih koji su prošli ili prolaze kroz bolest.

Split će ovoga vikenda biti dijelom globalnog pokreta u borbi protiv raka dojke Race for the Cure, kao prvi grad u Hrvatskoj koji se pridružio obitelji od preko 140 gradova diljem svijeta u kojima se trče/šeta slaveći život i sjećajući se onih koji su izgubili bitku s bolesti.

Centralni događaj je nenatjecateljska trka Think Pink na pet kilometara, koja 29.9. u 11 sati starta s Rive i čija trasa prolazi kroz srce grada, ali raznovrsni će se program u centru Splita odvijati i kroz subotu i nedjelju.
Uz snažnu podršku velikog broja osoba iz javnog života, na Rivi će se održavati niz radionica, edukacija i predavanja, bit će omogućeni i besplatni pregledi, uz Wellness (health) selo s štandovima i šatorima. Na centralnoj će se pozornici izmjenjivati dječji nastupi, plesne grupe, vježbanje, zborovi, uz subotnji večernji koncert Disco Magic Banda, a posebno će impresivan biti prizor spomenika i simbola grada Splita svjetlom obojanih u ružičastu - pink boju.

Dobra volja i želja za iskazivanjem podrške jedini su preduvjeti za sudjelovanje na ovoj izrazito važnoj manifestaciji - ni loša kondicija nije izgovor, jer će se paralelno s trkom održati i šetnja na dva kilometra. Registracija za sudionike iznosi 50 kn, te se njenom uplatom dobija majica trke. Oni koje je dotakla bolest, hrabro i s ponosom nose pink majicu, a podržavatelji nose bijelu majicu. Majice se preuzimaju u subotu na Rivi u šatoru Think pink, ili radnim danom u uredu Lige na 2. katu onkologije, od 7 do 15 sati.

Prva trka Race for the cure održana je u Dallasu, u SAD-u, 1983. godine, a inicijativu za pridruživanje ovom svjetskom događaju pokrenula je Županijska Liga protiv raka – Split. Ta je organizacija od ove godine postala članom pokreta THINK PINK: EUROPE koji pokriva 15 europskih zemalja odnosno 22 grada. Ovim načinom globalne borbe, prikupljat će se sredstva i razmjenjivati prakse sa ciljem promoviranja ranog otkrivanja bolesti i smanjenja smrtnosti od raka dojke. Osim toga, cilj je i podizanje svijesti o ovoj bolesti kao i osnaživanje onih koji su prošli ili prolaze kroz bolest.


Kako se registrirati

29.09.2019. nedjelja u 11 sati Split / Riva

Registracija:
- putem linka  
- u uredu Lige (2. kat onkologije)
- subota 28.9. subota od 9 do 13 sati u Marmontovoj

Registrirati se možete:
- individualno
- kao tim, odnosno grupa od 10 ili više registriranih sudionika. Tim mogu biti prijatelji, obitelj, suradnici, kolege, članovi kluba, itd. Ono što je najvažnije, tim se sastoji od ljudi koji imaju zajednički interes, te pružaju zajedničku podršku. Svi timovi mogu biti uniformirani, nositi nešto svojstveno njima, poruku, transparent, zastavu, kapu, balone, i time dati podršku onima koji se bore. Na broj od 10 članova tima, dobije se 1 majica gratis. Timovi se mogu javiti na 556-476, ili mail [email protected].

Trasa trke i šetnje

Trka i šetnja počinje startom u 11 sati ispred pozornice na Rivi.

Trčat će se sljedećom trasom: START - Obala Hrvatskog narodnog preporoda - Marmontova ulica - Ulica kralja Tomislava - Manuška poljana - Sinjska ulica - Teutina ulica - Matošića ulica - Ulica bana Josipa Jelačića - Ulica ban Mladenova - Šperun ulica - Trg Franje Tuđmana - Trumbićeva obala - Obala kneza Branimira - Sustipanski put - OKRET - Sustipanski put - Šetalište Ivana Meštrovića - Obala kneza Branimira - Trumbićeva obala - Obala Hrvatskog narodnog preporoda - CILJ

Trasa šetnje je sljedeća: START - Obala Hrvatskog narodnog preporoda - Marmontova ulica - Ulica kralja Tomislava - Manuška poljana - Sinjska ulica - Teutina ulica - Matošića ulica - Ulica bana Josipa Jelačića - Trg Franje Tuđmana - Obala Hrvatskog narodnog preporoda - CILJ