Quasi se pretvorio u Odjel za žešće

08_12_2014 / 20:46h  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: Mate Žaja, arhiv
Quasi se pretvorio u Odjel za žešće

Unatoč tvrdnji da se ne osjećaju baš najbolje nakon 10 dana turneje, na kojoj su ulovili jedva 10 sati spavanja, momci iz M.O.R.T.-a odradili su odličan posao, a prostor Quasija pokazao se premalim fanove benda ovog kalibra.

Žestoki rock prodrmao je Split u subotu navečer: klub Quasimodo ugostio je trenutno najpopularniji sinjski glazbeni proizvod - M.O.R.T. Uz prigušena crvena svjetla i oblak duhanskog dima na pozornici, pri čemu je vokal Ivan Katić John scenski pomalo podsjećao na Baru u najboljim godinama, Sinjani su svirkom oduševili publiku.

Unatoč tvrdnji da se ne osjećaju baš najbolje nakon 10 dana turneje, na kojoj su ulovili jedva 10 sati spavanja, momci su odradili odličan posao, a prostor Quasija pokazao se premalim fanove benda ovog kalibra. Bože Blajić Zvrk na gitari, Jakov Maleš Kikos na basu, Milan Mijač Mile na bubnjevima i John za mikrofonom zaredali su pjesme s prvog, demo albuma Vrhunsko dno, te s novog albuma Odjel za žešće kojim su se predstavili široj javnosti, a publika je većinu tekstova pjevala u glas s bendom, posebice hitove poput Tango, Meni se skače, Nina i Pas.

M.O.R.T. ima odjel za žešće

Momci su ovom svirkom opravdali i potvrdili svoj status na hrvatskoj rock sceni, a ugodno iznenađenje također je bila činjenica da su publiku sačinjavali pojedinci različitih dobnih skupina, od srednjoškolaca do ljubitelja dobre glazbe srednjih godina i da su energiju s bendom dijelili na različite načine: od cupkanja u zadnjim redovima do šutke ispred pozornice.

Pozitivna energija nabila je čitavih sat i pol svirke, a rezultat je bio punokrvan punk rock koncert kakvih je u Splitu u zadnje vrijeme relativno malo (iako treba napomenuti da je ovaj vikend bio poslastica za ljubitelje alternativne glazbene scene imamo li na umu da je dan prije Repetitor imao svirku u Judinom drvu).