Prvi splitski EgoFree!

07_04_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Underground Control
Prvi splitski EgoFree!

Festival EgoFree održat će se 30. travnja i 1. svibnja a cilj je pružiti dobru zabavu, a istovremeno pomoći svima kojima je to u gradu Splitu potrebno - i ljudima i životinjama.

Nova društvena manifestacija glazbenog karaktera - festival EgoFree održat će se 30. travnja i 1. svibnja u novouređenom prostoru parka Turska kula.

Underground Control uz potporu brojnih splitskih udruga organizira festival, a cilj je tijekom dva dana, na dvije pozornice, u arkadijskom ozračju Turske kule publici pružiti ugodno okupljanje uz naglasak na pomoći potrebitima grada Splita. Volonteri Centra plesa tradicionalnu će prvomajsku zumbu s Bačvica ove godine preseliti na Tursku kulu, platforma Ubijmo Dosadu pokušat će umjetnost žongliranja približiti svim posjetiteljima, dok će jednu livadu zauzeti štićenici i dobre duše udruge Sehaliah, koji odbačenim životinjama nalaze novi dom. Petnaestak će samoukih majstora ručne izrade predmeta i odjeće na festivalu predstavljati svoje radove, a za opuštanje će se pobrinuti besplatna Yoga & Art House radionica.

Na Turskoj kuli svoje uređene staze skoro svakodnevno koriste i održavaju članovi biciklističkog kluba Krš pa će svi zainteresirani i uživo moći vidjeti majstore vratolomija.
Za glazbu je zaduženo preko 20 izvođača raznih žanrova pa tako sve plesače očekuju disco i rock evergreenovi Damira Duplančića iz emisije Izgubljena generacija, fuzija jazza Ante Matasa pod imenom Cuisine Dub te puno plesne glazbe od rezident DJ-eva i prijatelja ljetnog programa Barbarinac – Island Of Love.

Volonteri i štićenici udruge MoSt pobrinut će se za hranu, a prihod će se koristiti za pomoć sugrađanima bez krova nad glavom, skupljat će se donacije i namirnice za tekući projekt Socijalna samoposluga a u popodnevnim satima 1. svibnja izvlačit će se pobjednici humanitarne lutrije, uz nagrade koje su poklonili svi izlagači kutka s rukotvorinama.

U duhu humanitarnog karaktera festivala svi izvođači odrekli su se svojih honorara, uređenje lokacije prije i čišćenje nakon festivala odradit će volonteri udruga, a sav će se prikupljeni novac iskoristiti za pomoć udrugama koje brinu o ljudima i životinjama na margini modernog društva. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani sponzori i donatori da u skladu sa svojim mogućnostima potpomognu ovu manifestaciju, a građanima Splita preporučuje se da svakako posjete festival i dožive ljepotu pomalo zaboravljene Turske kule. Poviše atletske staze Parka Mladeži nalazi se veliki parking ali organizatori zbog ogromnog interesa pozivaju posjetitelje da prošetaju do festivala.

Više informacija o rasporedu aktivnosti i izvođača mogu se pronaći na Facebooku EgoFree festivala.