Prouči, primijeni, pokreni!

06_03_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Klub mladih Split
Prouči, primijeni, pokreni!

Dvodnevnim natjecanjem "Hack4Split v2.0", koje će se održati 16. i 17. ožujka u coworking prostoru splitskog Ekonomskog fakulteta, sinergijom mladih stručnjaka iz informatičkog i civilnog sektora riješit će se nekoliko problema na korist lokalne zajednice!

U sklopu programa novootvorenog Centra za društveno korisno učenje, Klub mladih Split u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu i partnerskim udrugama održava 16. i 17. ožujka drugo po redu dvodnevno natjecanje – „hackathon“ pod nazivom „Hack4Split v2.0“.

Za one malo manje upućene, hackathonom se naziva natjecanje u kojem grupa programera mora u zadanom vremenu razviti svoj proizvod. Hack4split spada pod društveni hackathon, odnosno ovdje programeri, ali i grafički dizajneri, umjetnici i sl. proizvod razvijaju za svoju lokalnu zajednicu, pri čemu imaju podršku od stručnjaka iz društvenog sektora.

"Hack4Split v2.0", sad već tradicionalno dvodnevno natjecanje, tako će okupiti mlade inovatore i kreativce specifičnih znanja s jedne strane i udruge koje djeluju u lokalnoj zajednici s definiranim potrebama s druge strane. Dakle, ovo je natjecanje osmišljeno s ciljem rješavanja društvenih problema s kojima se svakodnevno susreću organizacije civilnog društva te pokretanju inovacija mladih kreativaca koje bi mogle pridonijeti rješavanju tih problema.

Međutim, prebacimo se na ono najbitnije: kakvi će se problemi rješavati i tko sve može sudjelovati?

Neke od "gorućih" problema i potreba udruga kojima ćemo se baviti na hackathonu možeš već sad pogledati na FB stranici Centra za DKU, na kojoj iz dana u dan objavljujemo novosti u vezi hackathona. Primjerice, izrađivat će se baze podataka, vizualni identiteti i zanimljive aplikacije. Smatraš da možeš doprinijeti rješenjima hackathon zadataka? Dobar/a si u grafičkom dizajnu? Ide ti programiranje? Znaš izraditi web stranicu? Ili si jednostavno kreativan/a, imaš želju i priliku izraziti svoje ideje i tako pridonijeti zajednici? Nije važno imaš li godine rada iza sebe ili još uvijek studiraš, zgrabi priliku za novim iskustvom, ne gubi vrijeme i prijavi se već sad putem ovog Google obrasca!

Podsjetimo, zahvaljujući projektu Centar za društveno korisno učenje, sufinanciranom od strane EU, u periodu od dvije godine, koliko je predviđeno trajanje projekta, splitski će studenti imati priliku svoja teorijska znanja primijeniti u praksi, ali ujedno i pomoći zajednici u sklopu obavljanja stručne prakse u udrugama. Nositelj projekta Centar za društveno korisno učenje je Klub mladih Split, a partneri su Ekonomski fakultet u Splitu, udruga Srce, udruga Naša dica, udruga MoSt i udruga TOMS. Više informacija o samom projektu možete pronaći na web stranici www.dku.efst.hr.

Što čekaš? Prijavi se na natjecanje, primijeni znanje i vještine koje posjeduješ, dobro se zabavi i uz podršku KMS-a budi promjena kakvu želiš vidjeti u društvu!

Rok za prijavu: 10.ožujka.