Projekti za mlade

02_08_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Suncokret / Facebook
Projekti za mlade

Udruga Suncokret – Centar za razvoj zajednice poziva mlade da kroz kolovoz i rujan sudjeluju na edukacijama i razmjenama mladih.

Udruga Suncokret – Centar za razvoj zajednice poziva mlade da kroz kolovoz i rujan sudjeluju na edukacijama i razmjenama mladih. Prijaviti se možeš na dva projekta u Poljskoj i jedan u Hrvatskoj.

Strast za akciju
Želiš li istražiti svoj potencijal i naučiti kako biti aktivniji u lokalnoj zajednici? Želiš li ovog ljeta upoznati vršnjake iz Litve i Španjolske te besplatno sudjelovati na Erasmus+ projektu? Suncokret traži 4 sudionika (dob: 16-25 godina) za sudjelovanje na razmjeni mladih “Passion for Action” koja će se održati od 16.-25. kolovoza u Vrginmostu. Tema projekta je osnaživanje mladih za aktivnije uključivanje u lokalnu zajednicu kroz otkrivanje novih interesa/strasti/hobija i mogućnosti učenja na neformalan i zabavan način. Sudjelovanje na razmjeni je besplatno (uključeni smještaj, hrana i materijali za radionice). Ukoliko ti ovo zvuči zanimljivo (ili trebaš više informacija), javi se Luki Tunjiću na Messengeru (https://www.facebook.com/kopachka.gvozd) ili na [email protected] Pri kraju sudjelovanja dobije se YouthPass certifikat koji može biti priložen životopisu.

Namjenski projekt
Od 30. kolovoza do 8. rujna u Grotniku/Lodzu u Poljskoj održat će se trening pod nazivom Namjenski projekt (The Purpose Project). Cilj projekta je razviti vještine 24 osoba koje rade s mladima iz 8 zemalja kako bi im pomogli da budu bolja podrška mladima pri identificiranju i traženju svojih životnih ciljeva o zaposlenju, zadovoljstvu poslom i prevenciji napuštanja škole. Dostupna su 2 mjesta za osobe iznad 18 godina (bez gornje dobne granice). Više informacija i prijava (ime i prezime, dob, kontakt broj, par rečenica o motivaciji za sudjelovanjem) na mail [email protected]

Osnaži snagu volje
Od 13. do 22. rujna u Rajgrodu u Poljskoj održat će se edukacija pod nazivom „Osnaži snagu volje“ (Empower the Willpower). Edukacija je osmišljena s ciljem da nauči profesore i osobe koje rade s mladima kako da pomognu mladima razviti vještine koje će im pomoći u efektnijem upravljanju i reguliranju njihovog ponašanja, te da koriste metode za učenje i ojačavanje ključnih vještina samodiscipline. Cilj projekta je upoznati sudionike sa konceptom samodiscipline i pokazati na koji način se može uključiti u sadržaj kurikuluma. Dostupna su 3 mjesta za osobe iznad 18 godina (bez gornje dobne granice). Više informacija i prijava (ime i prezime, dob, kontakt broj, par rečenica o motivaciji za sudjelovanjem) možeš dobiti na mail [email protected].

Važno: Sudjelovanje na svakom od projekata je besplatno, što znači da su troškovi smještaja, hrane i materijala pokriveni kroz program Erasmus+. Putni troškovi bit će naknadno refundirani u iznosu do 275 Eura po sudioniku.