Natječaj NZRCD-a za udruge

20_08_2014 / 17:01h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: NZRCD
Natječaj NZRCD-a za udruge

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je natječaje s ciljem pružanja institucionalne podrške udrugama i zakladama.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je 18. kolovoza 2014. tri natječaja za prijavu za ostvarivanje institucionalne podrške.

Prvi je. Natječaj za prijavu za ostvarivanje institucionalne podrške Nacionalne zaklade kroz Pilot-program u 2014. godini. Na ovaj natječaj moguće je poslati prijavu za Institucionalnu podršku stabilizaciji i/ili razvoju udruga mladih i za mlade. Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio programa financijskih oblika podrške Nacionalne zaklade kojom se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijski razvoj i/ili stabilizaciju udruge.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge mladih i za mlade registrirane u RH, a podrška se dodjeljuje u tri kategorije:

 a) do 200 tisuća kuna - do 5 podrški za udruge mladih i za mlade koje aktivno djeluju najmanje 3 godine;
b) do 100 tisuća kuna - do 20 podrški udrugama mladih i za mlade koje djeluju najmanje 2 godine;
c) do 50 tisuća kuna - do 5 podrški udrugama mladih i za mlade koje djeluju najmanje 1 godinu.

Drugi Natječaj Nacionalne zaklade odnosi se na prijavu za ostvarivanje institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruga u području demokratizacije društva. Na Natječaj se mogu prijaviti udruige registrirane u RH, a podrška se dodjeljuje u tri kategorije:
a) do 400 tisuća kuna - do 10 podrški za udruge koje djeluju najmanje 5 godina;
b) do 200 tisuća kuna - do 15 podrški za udruge koje djeluju najmanje 3 godine;
c) do 75 tisuća kuna - do 5 podrški za udruge koje djeluju najmanje 1 godinu. 

Treći se Natječaj odnosi na prijavu projekata u programskom području Demokratizacija i razvoj civilnoga društva. Nacionalna zaklada u ovom programskom području želi potaknuti organizacije civilnog društva na povezivanje i zajedničko djelovanje u cilju postizanja pozitivnih promjena u društvu. Na Natječaj se mogu prijaviti udruge ili privatne zaklade u partnerstvu s još četiri udruge ili zaklade iz različitih županija koje su registrirane u RH. Visina financijske podrške: od 200.000 do 380.000 kuna.

Rok prijave za sve natječaje jest 16. rujna 2014.

Više na zaklada.civilnodrustvo.hr