Prijave na Split Videoart Festival

23_07_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Prijave na Split Videoart Festival

Pozivaju se video umjetnici da prijave svoje radove na prvo izdanje Split Videoart Festivala koji će se održati od 8. do 11. listopada 2020. godine u gradu Splitu

Pozivaju se video umjetnici da prijave svoje radove na prvo izdanje Split Videoart Festivala koji će se održati od 8. do 11. listopada 2020. godine u gradu Splitu. Festival je fokusiran na radove prepoznatljive autorske estetike, a prijaviti se mogu etablirani autori, mladi autori, te studenti.

Cilj festivala je populariziranje video umjetnosti kroz pristupanje raznovrsnoj publici, izlažući radove u galerijskim, ali i nekonvencionalnim lokacijama i prostorima u gradu, koristeći specifičnosti Splita kao grada tradicije na području filmske i videoumjetnosti, ali i kao antičkog, mediteranskog i sveučilišnog grada. Za vrijeme trajanja Festivala dio programa projicirati će se u stream obliku preko web stranice Split Videoart Festivala.

Radovi koji konkuriraju za glavni program moraju trajati najviše 15 minuta, kao jednokanalna verzija. Prihvatljivi su video radovi svih vrsta – eksperimentalni filmovi, animirani filmovi, hibridi, dokumentarci, esej filmovi i ostali oblici nefikcijskog filma i videa. Tema je slobodna.

Za posebne programe moguće je prijaviti radove trajanja dužeg od 15 minuta, kao i radove koji funkcioniraju isključivo kao jednokanalne i višekanalne loop instalacije.

Radovi moraju biti producirani u razdoblju 2018. - 2020. Video radove je moguće prijaviti preko platforme Filmfreeway ili direktno putem linka Splitvideoartfestival.

Za selekciju se primaju isključivo poveznice na online screener koje moraju biti aktivne do završetka razdoblja za prijave. Naknada za prijavu je 5 €. Rok za prijave je 01.09.2020.