Od pričanja do glume

04_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Open Clipart-vectors, Pixabay
Od pričanja do glume

Radionica započinje slušanjem iskustava polaznika, kreiranjem zajedničke prilče, te se nastavlja učenjem tehnika razvoja izvođača. Radionice vode Hrvoje Cokarić i Ronald Panza.

Radionica Od pričanja do glume održava se od 8. do 11. listopada u terminima od 17 do 20 sati u prostorima LGBT centra Split, Ulica kralja Tomislava 8. Namijenjena svima koji bi se priključili stvaralačkom timu web serije Maništre pomidore, ali i svima koji se samo žele okušati u pričanju i glumi.

Radionica pričanja započet će slušanjem iskustava polaznika, bilježenjem fragmenata slušanog, pričanog i zabilježenog u zajednici. Priča će na kraju biti jedna, a naučit će je pričati svi.
A da bi priču ispričali u formi web serije radionica se nastavlja s tehnikama razvoja izvođača. Mejerholjdova biomehanička metoda fokusirana je na fizičku izvedbu glumca, a Lee Strassbergova "Method acting" fokusira se na realistično prikazivanje i modeliranje unutrašnjih emocionalnih stanja izvođača.
Na kraju uopće neće biti važno koji će biti naš stupanj razvoja u pričanju i izvedbi, važno će biti jedino da se priča želi ispričati i čuti. Radionica je namijenjena svima koji bi se priključili timu Maništre pomidore ali i svima koji se samo žele okušati u pričanju i glumi.

Radionice vode Hrvoje Cokarić i Ronald Panza.

Broj sudionika/ca je ograničen, a za prijave klikni na link.


Radionice se provode u sklopu programa qRADIONICE kolektiva queerANarchive koji financijski podržava Ministarstvo kulture RH. Rad kolektiva financira Zaklada Kultura nova.
Radionica Od pričanja do glume realizirana je u partnerstvu s udrugom Uzgon i Platformom Doma mladih. Aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.