Odaberi pretplatu u HNK Split!

Odaberi pretplatu u HNK Split!

U ponudi je devet različitih pretplatnih ciklusa, u rasponu cijena od 180 kn za Teatar mladih, do 1040 kn za Premijernu pretplatu 1.

Hrvatsko narodno kazalište Split započelo je s upisom pretplata za sezonu 2019./20. Dosadašnji pretplatnici svoja mjesta u kazalištu mogu sačuvati obnovom svojih pretplata do 16. listopada, a upis pretplata trajat će sve do 16. studenog.

U ponudi je devet različitih pretplatnih ciklusa prilagođenih ukusima publike u cjenovnom rasponu od 180 kn (Teatar mladih) do 1040 kn (Premijerna pretplata 1).

Posebna je zanimljiva Otvorena pretplata. Kupovinom kupona Otvorene pretplate pretplatnik ne kupuje određeno mjesto za unaprijed definirane naslove, već stiče pravo na povoljniju kupovinu ulaznica za deset predstava po vlastitom izboru tijekom kazališne sezone. Cijena jednog pretplatničkog kupona s deset odrezaka je 200 kuna, a svaki odrezak omogućava kupovinu jedne ulaznice na dan izvedbe po cijeni od deset kuna, i to neovisno o kategoriji sjedala. Pretplata vrijedi za sve izvedbe osim za premijerne i gostujuće, te izvedbe Božićnog i Novogodišnjeg koncerta.

Pored pretplatničkog ciklusa Premijerna pretplata 1, kojim se kupuju ulaznice za svih šest premijera na velikoj sceni Kazališta, jedno dramsko gostovanje i Božićni koncert, tu su i ciklusi Premijerna pretplata 2 i 3 sa sedam uključenih naslova, ciklus Obiteljska pretplata subotom u 18 s pet naslova, Studentsko-umirovljenička pretplata u koju je uključeno u šest naslova koliko je i u Popularnoj pretplati. Dramska pretplata donosi ulaznice za pet naslova, a ciklus namijenjen mladoj publici, Teatar mladih, ima pet uključenih naslova.

Pretplate za kazališnu sezonu 2019/20 HNK Split mogu se kupiti na blagajni Kazališta od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 – 20h, te subotom od 9 – 12 te 18 – 20h. Po prvi put se pretplate mogu kupiti i online na web stranici HNK Split!


Program
Na programu je osam novih, premijernih opernih, dramskih i baletnih naslova.
U opernom programu to su Verdijevi belkantistički biseri Rigoletto i Lombardijci pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i u režiji Dražena Siriščevića, odnosno Roberta Boškovića.
U dramskom će programu na velikoj sceni premijerno, u režiji Marija Kovača, igrati drama Lepurica koju je, po motivima drame Pigmalion, napisala Ana Prolić smjestivši je u Split, te nostalgični jukebox mjuzikl Bambina po tekstu Ane Tonković Dolenčić i uz glazbu Nene Belana kojeg će režirati Krešimir Dolenčić.
Na maloj ćemo sceni premijerno moći gledati drame Laponija suvremenih katalonskih autora Marca Angeleta i Cristine Clemente u prijevodu i režiji Nenni Delmestre, kao i Povratak Harolda Pintera koji će na scenu postaviti redateljica Nina Mitrović.
Balet HNK Split nam, pored kazališne premijere suvremene plesne predstave Piazzolla/Stravinski, uspješnice sa 65. Splitskog ljeta, djelo petorice europskih koreografa mlađe generacije, donosi i svjetski hit Preprodavač (Monger) koji će na splitsku scenu postaviti proslavljeni američko-izraelski koreograf Barak Marshall.

Info zona Facebook