Premijere u Zlatnim vratima

17_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Facebook
Premijere u Zlatnim vratima

- Autorica u svome radu vješto isprepliće vizualno i auditivno, propitujući međuodnos dvaju podražaja, te relativnost intenziteta tog odnosa. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi ona uistinu otvara portal u svoju intimu, s radom vrlo izražene emotivnosti - piše u predgovoru izložbi Lea Tomić.

U utorak, 17. prosinca, u 19:00 sati u izložbenom prostoru Loggia, Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, održat će se otvorenje izložbe PREMIJERE 73 / Anna Perlain.

- Autorica u svome radu vješto isprepliće vizualno i auditivno, propitujući međuodnos dvaju podražaja, te relativnost intenziteta tog odnosa. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi ona uistinu otvara portal u svoju intimu, s radom vrlo izražene emotivnosti. 
U poznoj životnoj dobi, potpuno izgubljenog osjeta vida, djed unuci na poleđini vlastite fotografije za dokumente piše Prisloni na uho i čut ćeš sretan ti rođendan. Pritom koristi isključivo mišićnu memoriju, uspijevajući impresivno čitko ispisati cijelu misao sitnim slovima. Umjetnica odlučuje kreirati harmoniju s njegovim zvukom dodajući svoj, nastao ispisivanjem istih riječi, no ovoga puta izrazito uvećanih. Dvije generacije udaljeni, oboje ozvučavaju vizualno, a šum linija nastalih velikim, nesuzdržanim potezima spaja se s onima vidljivima, izloženima na stolu, rubno, vječno - piše u predgovoru izložbi Lea Tomić.

Životopisi umjetnice i kustosice
Anna Perlain rođena je u Mistelbachu 1991. godine. Studentica je treće godine preddiplomskoga studija slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu, kao i srednju Glazbenu školu Josipa Hatzea, točnije solo pjevanje i klavir. Svestrana umjetnica dosad je sudjelovala na nekoliko skupnih izložbi, a ovo joj je prvo samostalno izlaganje.

Lea Tomić rođena je u Splitu 1992. godine. Studira povijest umjetnosti i anglistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Uz studij bavi se prevođenjem, a stručnu praksu trenutno odrađuje u splitskoj Galeriji umjetnina.