Prema demokratskoj školi

06_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Građanski odgoj i obrazovanje / Facebook
Prema demokratskoj školi

Okrugli stol „Prema demokratskoj školi“ održat će se 10. studenog u Info zoni, Jerina 1, Split, s početkom u 13.00 sati. Na okruglom stolu će biti predstavljena publikacija koja sadrži preporuke i smjernice za škole za razvijanje demokratske školske kulture, te prijedlog Nastavnog plana i programa za predmet „Građanski odgoj i obrazovanje“.

GOOD inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja i Info zona pozivaju na okrugli stol Prema demokratskoj školi koji će se održati 10. studenog u Info zoni, Jerina 1, Split, s početkom u 13.00 sati.

U demokratskom društvu obrazovanje ima važnu ulogu pripremiti buduće građane za aktivan rad na unaprjeđenju demokratske kulture i poštivanju i zaštiti ljudskih prava. Stoga je potrebno da škole aktivno žive demokraciju kako bi se oblikovala školska kultura koja promiče demokraciju i ljudska prava. Takva školska kultura, u kojoj učenici uče i žive demokraciju, omogućava učenicima razvijanje svoje građanske i društvene kompetencije.

Kako bi se potaknule škole, učitelji i stručni suradnici na izgradnju takve školske kulture GOOD inicijativa je izradila publikaciju koja sadrži preporuke i smjernice za škole za razvijanje demokratske školske kulture, te prijedlog Nastavnog plana i programa za predmet „Građanski odgoj i obrazovanje“.

Na okruglom stolu će biti predstavljena navedena publikacija, ali i neki drugačiji modeli uvođenja Građanskog odgoja i obrazovanja, te će se otvoriti prostor za razgovor o mogućnostima izgradnje demokratske školske kulture unutar postojećeg okvira.

Na okruglom stolu će govoriti:

Mario Bajkuša, Forum za slobodu odgoja, GOOD inicijativa
Mirela Pašić, viša stručna suradnica za programe Grada Rijeke

NAPOMENA: Učiteljima i stručni suradnicima koji to zatraže bit će izdana potvrda o sudjelovanju na okruglom stolu koju mogu priložiti u sklopu postupka napredovanja.