Predstavljen BLUE KEP

09_11_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: BLUE KEP
Predstavljen BLUE KEP

U sklopu provedbe projekta BLUE KEP u Pomorskoj školi Split u ponedjeljak 5. studenog 2018.g. održan je Dan otvorenih vrata BLUE KEP projekta. Na info pultu učenici i posjetitelji mogli su se informirati o projektu, aktivnostima i budućim rezultatima.

U sklopu provedbe projekta BLUE KEP u Pomorskoj školi Split u ponedjeljak 5. studenog 2018.g. održan je Dan otvorenih vrata BLUE KEP projekta, u organizaciji JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije. Cilj ovog događanja je podizanje svijesti učenika, nastavnika i lokalnih poduzeća u sektoru plave ekonomije te promicanje međunarodne mobilnosti u svrhu učenja kao jednog od načina stjecanja relevantnih vještina i iskustva.

Na info pultu učenici i posjetitelji mogli su se informirati o projektu, aktivnostima i budućim rezultatima. Tijekom prezentacija učenici su imali priliku upoznati obrazovne i profesionalne mogućnosti vezane uz sudjelovanje u programima mobilnosti u smislu razvoja vještina, praktičnih radnih iskustava, putovanja te širenja znanja. Na Danu otvorenih vrata sudjelovalo je više od 150 učenika i 26 profesora, od čega je velik broj učenika pokazao interes za projekt i uključivanje u programe mobilnosti učenika te sudjelovanje u stručnim usavršavanjima. Izabrani učenici Pomorske škole u Splitu, moći će odabrati između programa u jednoj od dviju cijenjenih pomorskih škola u Italiji (IIS Volterra - Elia Ancona i ITT Montani Fermo). Štoviše, izabrani učenici uključit će se u program mobilnosti i stjecanja znanja u trajanju od 45 dana od čega će 30 dana provesti na stručnom usavršavanju kod izabranih tvrtki sa talijanskog tržišta u sektoru plave ekonomije.

Pomorska škola u Splitu aktivno se uključila u programe mobilnosti i poticanja mladih na sudjelovanje u međunarodnim projektima, što potvrđuje ravnatelj škole Dragan Pavelin koji je istaknuo kako trenutno sudjeluju u provedbi na 6 projekata financiranih iz razlicitih fondova/izvora.

Ispred JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Danu otvorenih vrata prisustvovala je voditeljica projekta Barbara Govorčin Knezović i komunikacijska menadžerica projekta Bernarda Kuliš.

Informacije o prijavi za mobilnost učenici mogu pronaći na stranicama Pomorske škole Split i Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.