Predselekcija za Imagine festival

Predselekcija za Imagine festival

Otvorene su prijave za predselekciju Imagine festivala za Split. Prijaviti se mogu pojedinci i glazbeni sastavi (do 8 članova) u dobi od 13 do 21 godine. Prijave traju do 4. studenog.

Predselekcija Imagine festivala za Split (koja obuhvaća dalmatinske županije: Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibenko-kninsku i Zadarsku) u organizaciji Glazbene mladeži Split održat će se 8. studenog 2017. u Kavani Ovčice u Splitu u 19:00 sati.

Za nastup u finalu 11. IMAGINE CROATIA FESTIVALA u Zagrebu treba se prijaviti i pobijediti na lokalnoj predselekciji. Odabrana grupa/glazbenik predstavljat će splitsko selekcijsko područje u hrvatskom finalu Festivala 3. i 4. prosinca u Klubu hrvatskih glazbenika SAX u Zagrebu u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži.

Ulazak ili pobjeda u hrvatskom finalu može vam omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2018., te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala npr. Imagine Belgium u Briselu, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj itd. te još niz vrijednih nagrada koje će organizatori u Zagrebu objaviti neposredno prije finala.

IMAGINE je festival namijenjen mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Festival je otvoren za pojedince i glazbene sastave, tj. grupe do 8 glazbenika u dobi od 13 do 21 godine. Glazbenici svih glazbenih stilova, u sklopu festivala, natječu se izvedbama uživo.

Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa, koji je nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska i splitska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), Sloveniji (Najstfest), Rumunjskoj, a od 2006. održava se i u Hrvatskoj. Većina nacionalnih festivala 2011. godine preuzela je zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji Imagine Belgium, Švedskoj Imagine Sweden, Francuskoj Imagine France itd.

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. Dobno ograničenje je za pojedince i glazbene sastave, (grupe do 8 glazbenika) u dobi od 13 do 21 godine i od navedenog nisu moguća odstupanja. Sve skladbe moraju biti autorske ili interpretacije autorskih skladbi drugih autora. Grupe koje sviraju „cover-e“ ,u bilo kojem obliku moraju biti spremne na to da će im žiri dati 5 od mogućih 10 bodova za originalnost. Maksimalno vrijeme izvedbe svakog od kandidata u predselekciji je 10 minuta. Na svim razinama natjecanja izvedbe moraju biti žive! Playback i sing back nisu dozvoljeni osim u slučaju ako predstavljaju integralni dio specifičnog stila (npr. hip hop ili elektronska glazba). Glazbenici koji koriste backing trake i snimke moraju potvrditi prije izvedbe da su trake originalne, tj. da li su ih oni sami snimili. Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnicu.

Kriteriji ocjenjivačkog suda su slijedeći: Glazbena kvaliteta izvedbe, interpretacija i originalnost, priprema i programiranje, Scenska karizma i komunikacija.

Glazbena mladež Split kao organizator predselekcije u Splitu nastojat će osigurati troškove putovanja i smještaja u Zagrebu pobjedniku/pobjednicima splitske predselekcije. Navedeno ovisi o realizaciji projektnih sredstava Ureda za mlade grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske.

Prijave za predselekciju u Splitu su otvorene od 04.10. do 04.11. 2017. godine.

Pronađite IMAGINE CROATIA FESTIVAL i Glazbenu mladež Split (Jeunesses Musicales Split) na facebooku https://www.facebook.com/Jeunesses-Musicales-Split-356713414440811/.

Info zona Facebook