Praktična znanja za studente

05_04_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Praktična znanja za studente
Praktična znanja za studente

Praktična znanja za studente (PZS) jedinstveni je međunarodni skup koji će se održati od 6. do 8. travnja 2018. na Medicinskom fakultetu u Splitu u organizaciji studentskih sekcija MEFST-a. Na skupu sudjeluje i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu prof.dr. Erwin. Neher

Praktična znanja za studente (PZS) jedinstveni je međunarodni skup koji će se održati od 6. do 8. travnja 2018. na Medicinskom fakultetu u Splitu u organizaciji studentskih sekcija MEFST-a. Cilj skupa je studentima medicine, dentalne medicine i farmacije usaditi najvažnija praktična znanja za daljnju karijeru, a sve preko interaktivnih radionica i otvorenih predavanja za sve one željne znanja.

Kako bi ovaj događaj bio zanimljiv široj zajednici, obrađivat će se teme poput cijepljenja, osnova zdravstvenog pregleda te brojne druge specijalističke i javnozdravstvene teme. Već u četvrtak 5. travnja u 20 sati u amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu prof. Fabrizio Benedetti, vodeći svjetski znanstvenik u području placebo i nocebo efekta, održat će zanimljivo predavanje na temu: "Placebos, words and drugs - sharing common mechanisms of action". Osim kolega studenata iz susjednih zemalja te predavača iz Italije i Slovenije, na skupu sudjeluje i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu prof.dr. Erwin Neher koji će u petak, 6. travnja u 16 sati na Medicinskom fakultetu u Splitu, govoriti na temu: „Kako i zašto sam dobio Nobelovu nagradu?“. Predavanje je besplatno i otvoreno za sve.

Na trodnevnom skupu se očekuje preko 400 studenata, 50 profesora i 65 aktivnosti, kao i prvi sastanak predsjednika studentskih zborova medicinskih fakulteta regije za suradnju u budućnosti. Osim radionica za studente, održat će se i niz besplatnih predavanja otvorenih za javnost iz područja medicine, dentalne medicine i farmacije.

Cijeli raspored kongresa možete naći na stranici prakticnaznanja.info, na Facebook stranici skupa te na Instagram profilu pzs_split.