Potpora NZRCD-a udrugama

Potpora NZRCD-a udrugama

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za prijavu za ostvarivanje institucionalne podrške Nacionalne zaklade u 2015. godini. Rok za prijavu je 16. rujna.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za prijavu za ostvarivanje institucionalne podrške Nacionalne zaklade u 2015. godini. Na ovaj natječaj moguće je poslati prijavu za institucionalnu podršku stabilizaciji i/ili razvoju udruga.

Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio Programa financijskih oblika podrške Nacionalne zaklade kojom se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijski razvoj i/ili stabilizaciju udruga.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, što treba biti vidljivo iz opisanih programa koje udruga provodi odnosno djelatnosti udruge. Institucionalne podrške se dodjeljuju u 4 kategorije: prva kategorija je do 400 000 kuna, a dodijelit će se do 15 podrški za udruge registrirane u RH koje aktivno djeluju najmanje 5 godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja; u drugoj se kategoriji dodjeljuje do 20 podrški u iznosu do 250 000 kuna,  za udruge registrirane u RH koje aktivno djeluju najmanje 3 godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja; u trećoj kategoriji dodjeljuje so do 20 podrški u iznosu do 150 000 kuna a namijenjene su udrugama registriranima u RH koje aktivno djeluju najmanje 2 godine od dana registracije do dana raspisivanja ovoga natječaja; u četvrtoj kategoriji dodjeljuje se do 20 podrški u iznosu do 75 000 kuna, za udruge registrirane u RH koje aktivno djeluju najmanje 1 godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

Rok za prijavu: 16. rujna 2015.

Cijeli tekst natječaja, zajedno s dokumentacijom, dostupan je ovdje.

Info zona Facebook