Vratite potok Mertojaku!

25_06_2012 / 09:12h
Vratite potok Mertojaku!

Presušivanje gradskog potoka Radoševac koji je donedavno tekao kroz park na Mertojaku uzbunilo je stanovnike te splitske četvrti te je organizirano potpisivanje peticije i mirni prosvjed.

- Želimo da nam netko iz grada objasni zašto je presušio simbol našeg kvarta, ovaj prirodni potok koji je postojao prije nego je sagrađeno naselje. Čak je i park sagrađen zbog potoka, a grad Split je naknadno uložio novac i potok popločao. Riječ je o prirodnom starom splitskom potoku koji protječe cijelom dužinom zelenog parka i završava ulijevanjem u more. Naša je jedina namjera da se voda vrati u potok i zato smo danas tu – kazao je u svom obraćanju Kristijan Mihaljević, predsjednik GK Mertojak pred stotinjak okupljenih prosvijednika.

Ističući da su nadležne službe Grada i Županije ignorirale njihova upozorenja, Mihaljević se i dalje pita da li su u ovome slučaju pogodovale krupnom kapitalu jer je presušivanje potoka koincidiralo sa izgradnjom dvaju većih objekata nadomak parku i potoku. Peticiju za povratak potoka je već potpisalo tisuću građana, a potpisivat će se u prostoru kotara još narednih desetak dana.