Posljednja ovosezonska Bookvica

Posljednja ovosezonska Bookvica

Posljednja ovosezonska Bookvica u klubu Quasimodo održat će se u četvrtak, 19. travnja u 20.30. Gost Bookvice je Emir Imamović Pirke koji će predstaviti svoju novu knjigu Terorist. U ulozi predstavljača gostuje Ivica Ivanišević.

Ovogodišnju sezonu Bookvice, u četvrtak, 19. travnja 2018. u 20.30 u klubu Quasimodo, zatvara novinar i pisac Emir Imamović Pirke premijerno predstavljajući novi roman Terorist.

Terorist je priča o dva čovjeka, Novinaru i Mirzi Kasumoviću, koji su odrasli jedan pored drugog i poslije jedan o drugom nisu ni mislili niti se sreli, sve dok Mirza, nakon više od dvadeset godina, nije završio u zatvoru kao Terorist, a novinar u životu završio kao Novinar. Mirza je bio ambiciozan terorist, a Novinar svakim danom gubi ambiciju za bilo što osim par dana samačkog odmora. Ovo je roman o njihovom susretu. Emir Imamović Pirke pisac je koji se ne ponavlja pa je tako i Terorist roman posve drugačiji od njegovih prethodnih. Sinteza njegovih novinarskih i spisateljskih vještina, psiholoških, socioloških i činjeničnih uvida, izrodila je ovaj važan roman koji potanko razlaže put od siromašnog tuzlanskog dječaka do lica s međunarodne tjeralice.

Uz autora, u ulozi predstavljača, gostuje Ivica Ivanišević.

Bookvicu podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.


Emir Imamović Pirke rođen je u Tuzli, Bosna i Hercegovina, 1973. godine. Živi u Šibeniku.
Pisao i piše za brojne novine i portale, scenarist i pisac.
Direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ)
Objavio romane:
Jel' neko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince (AGM, 2006.)
Tajna doline piramida (Algoritam, 2008.)
Treće poluvrijeme (Algoritam, 2010.)
Vršenje dužnosti (Algoritam, 2014.)
Terorist (VBZ, 2018.)

Info zona Facebook