Pošalji Gif na STIFF

12_08_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: studentfilmfestival.eu
Pošalji Gif na STIFF

STIFF filmski festival otvorio je novu festivalsku kategoriju za animirane GIF filmove. Izbor najboljih radova bit će prikazan za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala STIFF. Rok za prijavu je 25. kolovoza.

STIFF filmski festival u suradnji s galerijom SKC otvorio je novu festivalsku kategoriju za animirane GIF filmove. Izbor najboljih radova bit će prikazan u umjetničkoj galeriji SKC za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala STIFF (17.-20. listopada 2019.). 

Tema ovogodišnjeg festivala je STRAH. Kroz program 6. STIFFa diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu ali i opću nesigurnost. Diskusije i radionice bit će usmjerene na metode otpora i borbe protiv straha i opresije s naglaskom na kreativne i hrabre izražaje i odluke u filmu i umjetnosti. STIFF film festival je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga ovogodišnji fokus na temu “straha” nije uvjet za prijavu radova. Odabrani radovi bit će promovirani i putem web stranice i društvenih mreža organizatora.

Radovi ne smiju biti duži od 30 sekundi, moraju biti u loopu, visoke rezolucije, 1920x1080, i u profilu H.264. Video može i ne mora imati zvuk. Gif filmovi / animacije moraju biti originalno djelo, a jedna osoba može poslati najviše tri rada.

Pošaljite svoje najbolje GIF animacije na e-mail [email protected]. Za predmet napisati „STIFF Gif 2019“.

Rok za prijavu: 25. kolovoza 2019.

Više informacija na studentfilmfestival.eu