Porijeklo hrane

07_02_2015 / 08:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Vimeo/screen shot
Porijeklo hrane

Prihvatili smo hranu, zašto ne bismo prihvatili i ljude - poruka je kratkog video spota Porijeklo hrane kojim se poziva na solidarnost i prihvaćanje izbjeglica i podršku pri njihovoj integraciji u društvo.

 Video spot Porijeklo hrane nastao je kao dio medijske kampanje Okus doma kojom se želi skrenuti pažnju javnosti na pitanje integracije izbjeglica u naše društvo, a koju zajednički provode Fantastično dobra institucija - Fade In i Centar za mirovne studije.

Temeljena na ideji predstavljanja životnih iskustava i kulturnih identiteta izbjeglica kroz gastronomiju, ova kampanja predstavlja apel, kako institucijama tako i cijelom društvu, na uklanjanje barijera u integraciji izbjeglica. Spot, kojem su svojim sudjelovanjem doprinos dale i izbjeglice koje žive u Hrvatskoj, nosi univerzalnu poruku tolerancije i poziva na solidarnost i prihvaćanje.

Medijska kampanja dio je projekta Kvalitetna integracija izbjeglica koji je podržala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Ulaganje u budućnost i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske..