Podmukla kuna podvalila tvoru?

29_05_2014 / 12:28h  |  Autor: A.  |  Foto: everystockphoto.com
Podmukla kuna podvalila tvoru?

Koliko se god slučaj činio jasnim, pojedini svjedoci smatraju da je tvor samo žrtveno janje, a da iza svega stoji kriminalna skupina na čelu s hrvatskom kunom...

 Vijest o afričkom tvoru koji je napao studente Filozofskog fakulteta odjeknula je Splitom te otvorila temu neprilagođenih useljenika koji su po ulasku Hrvatske u EU nahrupili na hrvatske granice u potrazi za boljim životom.

Ažurni detektivi za životinje, od kojih je učio i veliki Ace Ventura, u kratkom su roku, nakon anonimne dojave da za napade nije kriva hrvatska kuna (inicijali HRK, ime poznato redakciji) nego afrički tvor, iznudili priznanje te afričkog tvora smjestili u istražni zatvor.
- Još čekamo da iz Burkine Faso stigne zubni karton dotičnog kriminalca, no gotovo smo sigurni da je afrički tvor počinitelj ovog napada - rekao je Pročelnik odjela za devijantne životinje. - Kolege iz Afrike dojavili su nam da je slične probleme stvarao i u Africi, samo što je tamo uglavnom napadao studente Ekonomije - dodao je njegov kolega.

Ipak, koliko se god slučaj činio jasnim, pojedini svjedoci smatraju da je tvor samo žrtveno janje, a da iza svega stoji kriminalna skupina na čelu s hrvatskom kunom koja se ovim činom osvećuje Filozofskom fakultetu nakon što se jednom otrovala hranom iz tamošnje menze. Premda istražitelji ne potvrđuju ni ne poriču mogućnost da je za sve ipak kriva hrvatska kuna, neki su se svjedoci javili našoj redakciji sumnjičeći kunu za paniku u Splitu.
- Baš sam zakopavao kost kraj puta prema Klerikatu kad sam, neposredno prije napada, uočio kunu kako vreba iz nepokošene trave. Tek što sam trepnuo, kuna je nestala u nepoznatom smjeru - rekao je jedan pas lutalica koji se zatekao na mjestu zločina. Njegovu je priču potvrdio i jedan golub koji je upravo u to doba letio iznad opasnog područja.

Navodno su na mjestu zločina pronađene i dlake koje daju naslutiti da kuna stoji iza svega, ali dokazi su misteriozno nestali. Kako će se klupko rasplesti, možemo samo pretpostaviti uz nadu da će organi reda u obzir uzeti i izjave svjedoka te detaljnije istražiti slučaj. U međuvremenu, afrički tvor može samo sjediti u zatvoru i nadati se da neće dobiti premještaj u isti zatvor u kojem je i županica Merzel jer mu u tom slučaju prijeti sudbina da će skončati kao navlaka za zatvorsku sjedalicu.