Podijeli znanje, a ne zadaću

22_04_2014 / 17:41h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: sxc.hu
Podijeli znanje, a ne zadaću

Učenice i učenici mogu se kreativno izraziti kroz literarne, likovne, grafičke i video radove o temi - Podijeli znanje, a ne zadaću. Najbolji radovi bit će nagrađeni, a 30 sudionika dobit će i priliku sudjelovanja na seminaru.

Podijeli znanje, a ne zadaću kreativni je natječaj Foruma za slobodu odgoja, koji se provodi s ciljem podizanja svijesti o važnosti uloge građana i osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju.

Natječaj je otvoren za učenice i učenike srednjih škola, a provodi se u sklopu projekta Obrazovanje protiv korupcije, koji provodi Forum za slobodu odgoja u partnerstvu s Network of Education Policy Centers, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Agencijom lokalne demokracije Osijek, i sa splitskom Info zonom. Projekt financira Europska unija u sklopu programa IPA 2010 (Pomoć u tranziciji i izgradnji insititucija), a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Iako naslov natječaja asocira na prepisivanje koje u našem društvu još uvijek nije u potpunosti shvaćeno kao koruptivno i neetično djelo, a često se i tolerira, sam natječaj nije samo o prepisivanju. Želja je natječaja da potakne učenike na promišljanje o vlastitoj odgovornosti u povećanju povjerenja u društvu, koji su konkretni postupci potrebni da bi se povećala društvena odgovornost te koja je uloga škole kao zajednice u podizanju društvene odgovornosti.

Dakle, ovaj Natječaj nije poziv na tužaljke o trenutnom stanju u društvu, već poziv na aktivno i konstruktivno predlaganje načina osobnog doprinosa razvoju odgovornijeg, poštenijeg hrvatskog društva i povratak izgubljenog društvenog povjerenja.

Učenice i učenici mogu se na ovu temu kreativno izraziti kroz literarne, likovne, grafičke i video radove o temi Natječaja. Najbolji radovi bit će nagrađeni, a 30 sudionika Natječaja dobit će i priliku sudjelovanja na Ljetnom seminaru Obrazovanje protiv korupcije koji će se održati krajem lipnja.

Dodatne informacije mogu se pronaći ovdje.

Rok za prijavu: 22. svibnja 2014. godine