Počinje Ego Free

27_04_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Ego Free
Počinje Ego Free

Počinje 3. Ego Free fest - najjači do sad. Dodan je još jedan novi stage, dvostruko više Udruga s radionicama, izlagača i DJ-eva. Ulaz na sve programe i cijeli festival je slobodan.

Organizatori su najavili Ego Free festival u hladovini borava Turske kule i predstavili cjelokupni program događanja od petka 27. travnja do nedjelje, 29. travnja.

Počevši od 19 sati u petak, sve do nedjelje u 24 sata, ova će rijetka šumovita oaza u centru grada postati prostor za druženje, učenje novih vještina, chillanje I nesvakidašnje glazbene doživljaje!

Prva je večer predana u ruke Ivanu Šparu, organizatoru Start festivala, tako da će četiri finalista odsvirati najbolje što znaju , a publika i žiri odrediti tko je najbolji i tako mu osigurati ulaz u glazbenu produkciju na mala vrata – pobjedniku se osigurava snimanje …..??? ”

“Nije sve samo rock, ima tu svega, bendovi su zanimljivi, dolaze iz Dalmacije, kontinenta pa čak i Beograda.. Vole to što rade i neki zaista to rade dobro, treba doći i vidjeti, podržati ih, bit će kvalitetnog zvuka prije svega!” – poručuje Špar. Poslije demo bendova, Ante Jakir svira do ponoć kada se sve seli u Judino drvo na after party. Tamo će već uigrani Beats’n’sax držati plesni ritam do kad publika želi, a to je najčešće do jutra.

U subotu program počinje točno u podne, čak 13 splitskih udruga pobrinulo se za radionice, koje su potpuno besplatne i namijenjene i djeci i odraslima – yoga, ocrtavanje lica, ples na šipki, Zumba, izrada kozmetike, keramika, čitaonica, akrobacije, ples na svili, a ima i zaboravljenih igara koje organizira udruga Most - “Franje, čepaljke, bacanje krugova na čunjeve, sve su to igre koje današnja djeca više ne igraju. Lijepo se prisjetiti, zabaviti na taj starinski način, vidjeti zapravo što je vještina i spretnost”, kaže Drago Lelas ispred udruge. Igre se igraju ako se kupi lutrija, a svi prihodi od lutrije idu za humanitarnu akciju pri KBC Split, “TAko mala tako moćna” za transplantaciju matičnih stanica.

Naime, EGO FREE je od početka humanitarnog karaktera – “Ovi što izlažu u program ‘Splitske rukotvorine’ odriču se dijela prihoda za akciju, lutrija kod Udruge Most također ide za akciju a najvažnije je da su se svih 40ak glazbenika, odrekli autorskog honorara!” , objasnio je organizator Miro Burić, alfa i omega festivala. Bit će tu i vožnja članova biciklističkog kluba ‘Krš’, kao i Udruga HEpatos koji će besplatno u vozilu obavljati testiranje na hepatitis.

Headliner je Sekou Kouyate, afrički virtuoz, svjetski poznat genij koji je već sa 12 godina izumio električnu koru, instrument sličan gitari. Njegov je nastup na rasporedu u subotu u 19 sati, taman uz zalazak sunca koje romantično pada preko Marjana i Trogira. Nakon njega opet DJevi, a nakon njih opet after party u Judinom drvu – Kristijan Molnar (Bg).

Na festivalu će biti i za popit i pojesti, trebate samo ponijeti dobru volju, djecu ili pse, zavisi što imate, poželjne su i viseće ležaljke, dekice, termosice i sportski rekviziti. Glazba se vrti od podne do ponoć i u subotu i nedjelju, a posebno su ponosni na novi treći stage – FREE floor, na kojem će stara garda vrtiti samo vinyle, od rocka, rockabilya, funka pa i punka.

Ulaz na sve programe i cijeli festival je slobodan. Jasno je ko dan gdje ćete za vikend... Još ako možete spojiti sve sa praznikom rada, Vašoj sreći nema kraja.

Cjelokupni program festivala i satnicu DJeva možete pronaći na FB stranici festivala.