Počela izrada nove USE-IT mape

Počela izrada nove USE-IT mape

Podjelom zahvalnica za volonterski doprinos realizaciji prve sezone splitskog USE-IT info deska započeo je proces izrade nove USE-IT mape Splita, koju će izrađivati mladi volonteri uz mentorstvo i podršku Info zone.

Podjelom zahvalnica za volonterski doprinos realizaciji prve sezone splitskog USE-IT info deska započeo je proces izrade nove USE-IT mape Splita. Mladi će volonteri uz mentorstvo i podršku Info zone prikupljati podatke o mjestima važnima za život lokalaca, istraživati njihove posebnosti i tražiti najbolje opise s kojima će ih predstaviti u drugom izdanju mape.

U prethodnom razdoblju, od početka godine, podijeljeno je oko 60 tisuća USE-IT mapa - većim dijelom na gradskim lokacijama, ali i u nekoliko europskih gradova USE-IT mreže i izvan nje. U ljetnim mjesecima, mladim turistima na raspolaganju je bio i USE-IT info desk u prostoru Info zone, u kojem su iz prve ruke mogli dobiti informacije od mladog volonterskog tima u kojem su bili Ivana Bartulović, Michal Kapron, Tomi Matas, Petra Odak, Ivan Protić, Maja Radilović i Ivo Skočić.

USE-IT mapa informativna je, zabavna, besplatna, nekomercijalna i u svemu originalna mapa koju su izradili mladi volonteri Info zone da bi vršnjacima iz drugih gradova pomogli doživjeti Split iz perspektive koju ne nude turistički vodiči te da bi što lakše naučili ponašati se kao Splićani. Svi gradovi u USE-IT mreži, pa tako i Split, svake godine izrađuju novu mapu kako bi podaci koje sadrži bili što svježiji i točniji, ali i kako bi se otvorio prostor i predstavljanju lokacija kojih u prethodnom izdanju nije bilo na mapi.

Info zona Facebook