Pipsi među prvima na Fibri

02_03_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Fibra
Pipsi među prvima na Fibri

Fibra, festival alternativne urbane glazbe, vraća se u Split, u Ljetno kino Bačvice, 3. i 4. srpnja 2020. godine. Za početak najavljuju nastupe bendova Pips, Chips & Videoclips, Detour, Svemirko, Buč Kesidi i Z++.

Fibra, festival alternativne urbane glazbe, vraća se u Split, u Ljetno kino Bačvice, 3. i 4. srpnja 2020. godine. Za početak najavljuju nastupe bendova Pips, Chips & Videoclips, Detour, Svemirko, Buč Kesidi i Z++, a dopunjeni popis izvođača objavit će na kraju ožujka.

- Za Pips, Chips & Videoclips ne treba posebna najava. Često su u Splitu, ali rijetko na open airu i nikad do sada u Ljetnom kinu Bačvice. Detour u Split dolaze predstaviti svoj peti studijski album "TourDetour" za kojeg su prošle godine osvojili Porin za najbolji album pop glazbe i najbolju izvedbu grupe s vokalom. Svemirko je jedna od najzanimljivijih novijih pojava na sceni, a njihovi životopisni ritmovi i tekstovi te zabavni i plesni aranžmani i melodije zaludile su ljubitelje dobrog popa. Iz susjedne nam države dolazi disco indie rock senzacija Buč Kesidi za koji kritika kaže da - stihovima opisuju manje zabavnu stranu clubbinga, a uživo naprave show za pamćenje. Glazbenik zagonetnog imena Z++, član osječkog trap kolektiva Retfatlanta, dolazi predstaviti svoj prvi album "18++" - najavljuju organizatori, ne izostavljajući napomenuti da promotivni paket festivalskih ulaznica po cijeni 70 kuna vrijedi do kraja ožujka ili do rasprodaje zaliha.