Centar vs periferija Splita

25_02_2013 / 12:27h  |  Foto: Željko Šunjić, arhiva
Centar vs periferija Splita

U Info zoni će se održati projekcija kratkog dokumentarnog filma na temu razlika između centra i periferije Splita. Niz intervjua sa stanovnicima Splita otkrit će razlike i ponuditi nova znanja o gradu pod Marjanom i Mosorom...

U Info zoni će se održati projekcija kratkog dokumentarnog filma na temu razlika između centra i periferije Splita. Niz intervjua sa stanovnicima Splita otkrit će razlike i ponuditi nova znanja o gradu pod Marjanom i Mosorom, a gledatelji će moći komentarima dati svoj doprinos projektu.

Riječ je o umjetničko-istraživačkom projektu Performativ kojeg provodi Udruga mladih muzeologa Kontraakcija u produkciji Saveza udruga Klubtura. Projekt istražuje urbanu problematiku i urbano iskustvo hrvatskih građana. Naglasak je na odnosu unutar gradova između centra i periferije jednog grada, a cilj je praktično proširiti znanje o lokacijama unutar gradova kroz aspekt suvremenog života.

Projekcija i prigodna rasprava održat će se u Info zoni u srijedu 27. veljače u 18:30. Posebno su pozvani članovi splitskih organizacija civilnoga društva kako bi se raspravilo o ovakvim tipovima nezavisnih projekata i njihovoj uspješnosti u gradu Splitu.

www.kontraakcija.hr