Pa zimo, di si ti?!

29_01_2007
Pa zimo, di si ti?!

Već tradicionalno, svake zime stablo bajame u Vukovarskoj prkosi pravilima prirode, a gdje neće ove, izrazito tople. Ipak i snjegoljupci su došli na svoje pa je proteklog vikenda na "splitskim skijalištima" u susjednoj državi napadalo pola metra snijega.

Nikako da nam dođe prava zima…Već tradicionalno, svake zime stablo bajame u Vukovarskoj prkosi pravilima prirode i bori se za retke u gradskoj rubrici. Cvjetalo je i kad su zime bile manje neobične, a gdje neće ove, izrazito tople.



Topla zima poštedjela je i gradske zelene površine pa ove godine nema trulog cvijeća i zamrznutih travnjaka. Štoviše, prevladavaju skoro proljetne vizure.



Dobra zima se pobrinula da i snjegoljupci budu zadovoljni pa je proteklog vikenda na "splitskim skijalištima" u susjednoj državi napadalo pola metra snijega. Konačno prilika da ove sezone skijašku opremu isprobaju i oni kojima su Alpe daleko.



Ako su ove neobične klimatske prilike posljedica globalnog zatopljenja, možda i nije sve tako crno u toj pojavi. Otapanje ledenjaka uzrokovat će podizanje razine mora i ostat ćemo bez Rive, al' evo - preživjeli smo čak 107dana bez kave i šetnje na Rivi, znači ipak se može ;)

napisao / foto: Pile