Ovako Split vide strani studenti

05_05_2014 / 12:49h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: FB Discover Split
Ovako Split vide strani studenti

Ideja projekta Discover Split je prikazati Split i njegovu okolicu iz perspektive tri strana studenta iz različitih zemalja. Diogo, Dongjun i Mirek složni su – najviše nam se sviđaju ljudi, arhitektura i hrana - a Dongjun je našao jednu malu zamjerku.

Projekt Discover Split osmislila je studentska organizacija AIESEC u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita, a ideja projekta je prikazati Split i njegovu okolicu iz perspektive tri strana studenta iz različitih zemalja. Na projektu rade Diogo iz Brazila, Dongjun iz Južne Koreje i Mirek iz Češke kojima je zadatak fotografirati i dokumentirati kulturne, gastronomske i ostale zanimljivosti Splita i okolice te pisati blogove i članke na raznim internet stranicama.

Diogo, Dongjun i Mirek na ovaj projekt prijavili su se sa željom da upoznaju novu kulturu, običaje i ljude, ali i da nauče nešto novo i steknu nova iskustva. Na pitanje što im se najviše sviđa u Splitu, Diogo, Dongjun i Mirek bili su složni – Najviše nam se sviđaju ljudi, arhitektura i hrana - a Dongjun je našao jednu malu zamjerku – Zadimljeni splitski kafići jedino je na što se ne mogu naviknuti – prokomentirao je. Od splitskih đireva najviše im se sviđa višesatno ispijanje kave na suncu – Neovisno o tome koje je doba dana, uvijek je pravo vrijeme za kavu – našalili su se. Praktikanti su zasada posjetili i Salonu, Klis, Trogir, Brač i Hvar. – More i priroda su zaista jedinstveni i prekrasni – složili su se praktikanti i zaključili kako im u Splitu ništa ne nedostaje.

Ukoliko želiš vidjeti Split iz perspektive stranih studenata, posjeti facebook stranicu Discover Split koja je u kratkom roku skupila preko 1 400 lajkova.