Otvorene prijave za STIFF

26_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: filmfreeway.com
Otvorene prijave za STIFF

STIFF – međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje radove na njegovo četvrto izdanje koje će se održati od 19. do 22. listopada 2017. u Rijeci. Rok za prijavu je 20. travnja.

STIFF – međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje radove na njegovo četvrto izdanje koje će se održati od 19. do 22. listopada 2017. u Rijeci.

Na festival se mogu prijaviti filmovi u kategorijama: studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali nakon 1. siječnja 2015. godine. Svi filmovi moraju biti na engleskom ili moraju imati osigurane engleske titlove. Prijave se vrše isključivo preko Film Freeway platforme. Screener (kopija filma za pregled) mora biti zaštićena lozinkom i ne smije biti dostupan za gledanje na internetu.

Fokus ovogodišnjeg festivala je na društveno angažiranim filmovima svih žanrova. Prijava za takve filmove je besplatna do early bird roka, 20. veljače. Festival je otvoren i za mlade autore. U kategoriji debitantskog filma primaju prvi filmovi koji su studenti režirali nakon završetka filmske škole.

Žiri će birati najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a publika će izabrati najbolji film po svom ukusu. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima iz područja režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i za filmsku glazbu.

Rok za prijavu: 20. travnja.

Više informacija ovdje.