Otvorena vrata BLUE KEP-a

02_11_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: BLUE KEP
Otvorena vrata BLUE KEP-a

U ponedjeljka, 5. studenog, održat će se Dan otvorenih vrata BLUE KEP projekta u auli Pomorske škole u Splitu od 12 do 15 sati. Pozivaju se svi zainteresirani učenici, roditelji i predstavnici poduzeća plavog sektora da se bolje upoznaju s projektom.

Pozivaju se svi zainteresirani učenici, roditelji i predstavnici poduzeća plavog sektora da dođu na Dan otvorenih vrata BLUE KEP projekta koji će se održati 5. studenog 2018. u auli Pomorske škole u Splitu od 12 do 15 sati u organizaciji JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

  • Želiš dodatno usavršavanje tijekom školovanja? 
  • Prijavi se za mobilnost u sklopu projekta BLUE KEP!
  • Pruža ti se jedinstvena prilika – 45 dana besplatnog školovanja u Italiji
  • Izbor između dva programa nautičkog usmjerenja: škola „IIS Volterra – Elia” Ancona i „ITT Montani” Fermo
  • 15 dana nastave + 30 dana praktičnog usavršavanja

BLUE KEP (Blue Knowledge Exchange Program and integration education system in the cross border area) projektom planira se mobilnost 39 učenika iz Hrvatske i Italije koji će kroz nastavu i praksu steći znanje i iskustvo u području plave ekonomije.

Cilj projekta je poboljšanje okvirnih uvjeta za inovacije u nautičkom i pomorskom sektoru unutar područja suradnje jačanjem integracije obrazovnih sustava u prekograničnom području kroz usklađivanje tehničkih sustava obrazovanja što će dovesti do povećane mobilnosti znanja i radne snage te povećati korištenje ekonomskog potencijala područja.

Ukupan proračun projekta  iznosi 921. 134, 00 €, a proračun JU RERA S.D. je 147.132,00€ od čega je 85% sufinancirano iz Programa Interreg V-A Italija - Hrvatska 2014. - 2020. u okviru prioritetne osi 1- Plave inovacije.

Prijave za sudjelovanje u projektu i razmjeni bit će otvorene uskoro,a informacije o njima moći ćete naći na internetskim stranicama Pomorske škole Split.