Osme Kaštelanske rock večeri

03_08_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kaštelanske rock večeri
Osme Kaštelanske rock večeri

Osmu godinu zaredom organizira se glazbeni festival Kaštelanske Rock Večeri. Ove godine festival će se održati 10. i 11. kolovoza 2018. u Kaštel Lukšiću. Na prvoj, akustičnoj, večeri nastupit će Go Lilly, Coolio Jack i LUCE, dok je druga, električna, večer rezervirana za La Volpe, Mind Zoo, EoT, Intimate Stranger te Mjesni Odbor.

Osmu godinu zaredom, volonterska udruga mladih Trokut Mladih Kaštela organizira glazbeni festival Kaštelanske Rock Večeri 10. i 11. kolovoza 2018. u Kaštel Lukšiću.

Festival je pokrenut s ciljem da se mladim neafirmiranim autorskim bendovima pruži prilika da nastupe pred mnogobrojnom publikom da predstave svoj rad, ali i da zasviraju s nekim od vodećih imena naše glazbene scene.
Zamišljen je kao odskočna daska koja će mladim i kreativnim glazbenicima pomoći da svoj rad i svoje djelo izvedu pred publikom. Istovremeno, cilj festivala je i publici grada Kaštela ponuditi kvalitetan program, festival za mlade od mladih.

Kao i svake godine, ulaz je besplatan.

PROGRAM:

10. kolovoza 2016. – Akustična večer:

Go Lilly- bend iz Splita osnovan na ljeto 2013. godine. Sve je počelo tako što se par prijatelja gladnih za bluesom i rock ‘n’ rollom odlučilo skupiti u garaži i malo zasvirati glazbu koju toliko vole. U međuvremenu su se počele stvarati nekakve idejice, riffovi i tekstovi koji su nakon nekog vremena prerasli u autorske pjesme te još milijun ideja za neke buduće stvari. Žanrovski se mogu svrstati kao Blues Rock/Classic Rock kakav se svirao davnih 60ih i 70ih godina sa nekim izletima u psihodeliju.

Coolio Jack- kantautor s Krka sa trenutnom rezidencijom u Zagrebu. Pod tim imenoom postoji od 2017. godine, a pjesme piše uglavnom na engleskom jeziku. Stil u kojem se najugodnije osjeća je ogoljena akustika uz distinktivan vokal, iskrene tekstove i pamtljive melodije. U svojoj riznici ima 15tak pjesama od kojih bi 8,9 trebalo naći svoje mjesto na skorašnjem albumu koji je planiran za ljeto 2018. Kao najava istoga, dosad je objavio 2 singla, “Hold You Still” i “Whisper.”

LUCE (Headliner)- kantautorica iz Zagreba dalmatinskih korijena. U svibnju 2014. godine izlazi njen prvi singl "Možda mi", što ujedno i označava početak solo karijere.
Iste godine gostuje na Runjićevim večerima te na tradicionalnom koncertu u čast Karlu Metikošu kao jedna od gošći velikoj i jedinstvenoj Josipi Lisac. U jesen 2015.
izlazi prvi EP "U bojama", a nedugo zatim održava svoj prvi samostalni koncert u Tvornici Kulture u Zagrebu. 2016. godine je nominirana za MTV Best Adria Act te objavljuje i singl "Vraćam se" koji će se naći na albumu koji izlazi na proljeće 2018. godine. 2017. godine osvaja prvo mjesto na top listi MTV Domaćica za singl "Bar još tren" kao i nagradu za Kantautoricu godine 2016. u Music Pubu Zlatka Turkalja.

11. kolovoza 2016. – Električna večer:

La Volpe- odnedavno četveročlani alternativni rock band osnovan pod tmurnim splitskim nebom krajem 2014. godine. K.R.V. će im biti prvi festival na kojemu će
predstaviti novu postavu kao i novi materijal.

Mind Zoo- četveročlani rock bend iz Splita, nastao 2015. godine. Svoju energiju i zvuk je otad predstavio publici u Hrvatskoji i BiH te je pobjednik St-art festivala demo
bendova 2017. godina, gdje je godinu prije nastupao u finalu. Svoj rad je zabilježio na samostalno snimljenom EP-u „Temple Of The Heart“ koji je izašao u ožujku 2017.
godine, a u tijeku je snimanje novog audio i video materijala. Među uzore benda spadaju: Alice In Chains, Pearl Jam, Foo Fighters, Tool, Soundgarden, Mastodon,
Porcupine Tree, Steven Wilson, Queens Of The Stone Age, itd.

EoT- karlovački alter punk rock metal bend nastao 2015.godine. EoT je u vrlo kratkom vremenu brojnim energičnim nastupima diljem regije stekao naklonost
publike. U siječnju 2017. godine bend izdaje prvi album pod nazivom ‘’Defibrilacija’’ s kojeg su objavljeni singlovi: ‘’Balkanska fiskultura’’, ‘’U čemu je bit’’, ‘’Bye bye’’
‘’Defibrilacija’’ i ‘‘Nepravda’’. Bend je također i finalist Karlovačkog Rock Off-a 2017. te je u ljeto iste godine snimio novi album, producent Matej Zec - Let3, koji će uskoro izaći za diskografsku kuću Menart. Glazba koju izvodi EoT, kako sami navode, inspirirana je širokim spektrom glazbenih utjecaja, od klasike pa sve do modernih pravaca 21. stoljeća.

Intimate Stranger- bend osnovan 2007. godine od strane gitarista Lautaro Verae i pjevačice Tessie Woodgate. Snažan zvuk obilježen je vokalnim melodijama i blistavim gitarama pod utjecajem punk i indie rock bendova popularnih u doba nastanka benda. Sa sjedištem u Čileu, proveli su dosta vremena u inozemstvu, uključujući turneje u Europi, Južnoj Americi i SAD-u. Njihov singl "Under" bio je u prvih deset američkih nezavisnih radijskih postaja.

Mjesni Odbor (Headliner)- bend je nastavak autohtonog hrvatskog „otočkog vala“. Dečki sa Šolte kažu da sviraju otočki rock funk psycho disco reggae,uz malu dozu melankolije i tekstove na materinjem jeziku. Njihova glazba je vesela, melankolična a nastupi Mjesnog Odbora zrače vedrinom, ljetnom toplinom, iskrenošću i nevjerojatnom količinom pozitivnih vibracija. Do sada su snimili dva albuma, „Disco Cuba“ i „Divje sime“ a njihov megahit „Mande Mande“ je na youtube-u pogledalo više od milijun ljudi. Trenutno spremaju i treći album na kojem će se naći i već poznati hitovi kao što su „Rose“ i „Kad te ugledan“. Do sada su osvojili mnoge nagrade kao što su 2. nagrada publike na Splitskom festivalu 2017., najbolji izvođač slušatelja Radio Dalmacije, Splitski Festival 2013.- nominirani za Porin, novi izvođači godine 2014. te Porin, najbolji album klupske glazbe, hit godine na Radio Dalmaciji sa pjesmom ˝Rose˝.

Više informacija na Facebook stranici događaja.