Omladini o idealima: premijera

12_12_2013 / 10:53h  |  Autor: KMaja  |  Foto: PlayDrama
Omladini o idealima: premijera

U amfiteatru Doma mladih ovoga će se petka u 20 sati premijerno izvesti predstava Omladini o idealima u produkciji kazališta PlayDrama. Predstava je nastala na temelju eseja Ivane Brlić-Mažuranić gdje se savjetuju mladi autori koji žude za nepoznatim.

U amfiteatru Doma mladih ovoga će se petka u 20 sati premijerno izvesti predstava Omladini o idealima u produkciji kazališta PlayDrama.

Redateljski debi umjetničkog voditelja kazališta Elvisa Bošnjaka nastao je na temelju istoimenog eseja Ivane Brlić-Mažuranić uz intervenciju, kako je napisano na plakatu, frendova. Premda je esej objavljen 1923., tema koju obrađuje i danas je aktualna – iskusna autorica mladima nudi savjete o umjetničkom djelovanju i o samome životu. Putem savjeta mladim autorima koji žude za nepoznatim, Ivana Brlić-Mažuranić ističe važnost ideala u formiranju kompletne osobe koja može dati pozitivan doprinos društvu.

U predstavi glume upravo oni kojima se esej Brlić-Mažuranić obraća već devedeset godina – osam mladih glumaca: Bojan Brajčić, Pere Eranović, Sara Ivelić, Zorana Kačić, Petra Kovačić, Petra Kovačić Pavlina, Marijan Nejašmić Banić i Lara Živolić. Svi oni školovali su se na Odsjeku za kazališnu umjetnost pri UMAS-u i sada ih očekuju novi životni izazovi.

Predstava je, osim u petak, u istom prostoru na repertoaru 14., 19., 20. i 21. prosinca. Ulaznice po cijeni od 50 kuna (35 kuna za učenike, studente i umirovljenike) mogu se kupiti na ulazu prije predstave.

Razgovor s veselom glumačkom ekipom u emisiji Info zona na radiju možete poslušati ovdje.