Održana Lučka biciklijada

21_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Mi
Održana Lučka biciklijada

Glavni cilj biciklijade bio je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, kao i promocija zdravog življenja.

Lučka biciklijada održana je u subotu, 19.10. u školskom dvorištu OŠ Lučac. Na biciklijadi je sudjelovalo 49 natjecatelja - učenika nižih razreda OŠ Lučac te oko 20 volontera OŠ Lučac i Volonterskog centra Split.
Glavni cilj biciklijade bio je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, kao i promocija zdravog življenja (uz boravak na svježem zraku i vožnju bicikla) te volonterstva i filantropije. Naime, natjecatelji su otkupili svoj startni broj te na taj način podržali humanitarnu notu biciklijade - sredstva prikupljena donacijama biciklista i posjetitelja namijenjena su Županijskoj udruzi slijepih Split i kupnji pomagala njihovim najmlađim članovima – učenicima osnovnih i srednjih škola.
Predstavnici ŽUSS Ivan Bogdanović te slabovidni osnovnoškolci Toni i Dina prisustvovali su događanju i informirali djecu i okupljene građane o brizi za slijepe i slabovidne osobe u prometu, a posebno o nužnosti korištenja zvonca na biciklu. Toni je na biciklu i uz pratnju majke, iako gotovo potpuno slijep, prošao poligon.
Pobjednici utrke su Marino Ilić (1. razred), Kajo Grgić (2. razred), Leon Tafra-Brennan (3. razred) i Karlo Gudelj (4. razred), a za nagradu su dobili ruksak s potrepštinama za bicikliranje u prirodi.